Povratak

Egeria Densa

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Odgovara:
Ivana Mlinar-Gruja, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Imam navedenu biljku u akvariju neka 3 tjedna. Nakon tjedan dana primjetio sam da biljka crni i da se listići suše i otpadaju. Preživljavaju samo dvije mladice koje rastu, ali se i njima suše listovi prema vrhu. Stoga vas molim za pomoć.
Hvala, Igor

O: Egeria densa je odlična biljka za početnike, a njen brzi rast pomaže održavanju akvarijskog biotopa. Podaci govore da uz ovakvu biljku postoji manja mogućnost nastanku algi, jer apsorbira veliki broj nutrienata iz vode, a "luči" i tvari antibiotskog djelovanja. 

Ova biljka naraste između 40 i 100 cm, zahtjeva srednje jako do jako osvjetljenje, a podnosi temperaturni raspon od 10 - 26 stupnjeva celzijusa. Također dobro podnosi mekanu i jako tvrdu vodu, te pH od 5 - 10.

Da bi bilje raslo i razvijalo se, bitna je adekvatna rasvjeta. Za bilje je potrebno postaviti lampe u kombinaciji Aqua Glo i Flora Glo. O jačini lampi svakako se savjetujte s našim akvaristima, s obzirom na litražu akvarija.

Svakako provjerite kemijski sastav vode (nitrite, nitrate), specijalnim testovima koje možete nabaviti u našim trgovinama, te količinu željeza, bakra i Co2 u vodi. Iako ova biljka ne zahtjeva neka specijalna gnojiva, bilo bi dobro da u ovoj fazi dok se ne oporavi, vršite prihranjivanje biljaka.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti našim akvaristima.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr