Povratak

Neželjena mlađ u akvariju

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Vladimir Kordić.,
Pet centar, Drvinje 1, Zagreb

P: Imam akvarij od 54 litre i u njemu balon molike, gupije i neonke. Nestrpljivo sam iščekivao male ribice i na koncu su se pojavile. U akvariju sam imao 15-tak ribica, međutim sad ima još 15-tak malih gupija i molika. Kontam kako će se nastaviti mrijestiti i kako će biti još mladih, a već ih je sada previše. Razmišljao sam ubaciti neku neveliku ribicu, možda nekog somića, koja bi nove ribice, kako se ono kaže, "humano uništavala", ali da mi ne dira one velike. Je li tako nešto izvodljivo? Koju mi ribicu predlažete ili što mi uopće predlažete?
Unaprijed hvala!
Bojan

O: Najbolja ribica koja bi"humano uništavala" Vaše male ribice je skalar. Jedini problem je veličina Vašeg akvarija. Naime, skalari mogu narasti do 15 cm u promjeru, a jedu samo ono što mogu progutati u jednom zalogaju, dakle male ribe. Neonke bi mogle biti u opasnosti samo ako su vrlo male.

Jedan dio mlađi koja je trenutno u akvariju će uginuti prirodnom smrću, a drugi dio će pojesti roditelji, te će se na taj način ipak uspostaviti nekakva ravnoteža.

Naravno, uvijek možete jedan dio riba pokloniti putem oglasa i foruma.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr