Povratak

Preparati za održavanje čistoće mačke bez kupanja

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
DinaDodic web


Odgovara:
Dina Dodić, dr. med. vet.
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: Prije 4 mjeseca pronašli smo na ulici odraslog mačka, koji je jako umiljat, samo problem je u tome što je jako šporak i sam se nikako ne čisti. Pokušali smo ga okupati u kadi, ali to je bezuspješno prošlo. Da li Vi možda znate kako bi ga mogli što bezbolnije urediti? Hvala, Ankica

O: U našim dućanima možete pronaći šampone za suho pranje odnosno preparate za čišćenje mace u obliku pudera, što ne zahtijeva mukotrpan proces kao što je to kupanje u kadi sa šamponom. Svi preparati ugodno mirišu i svakako će Vam pomoći u ovoj situaciji.

• Trixie Trocken-Shampoo (šampon za suho pranje) nanosi se na suho krzno i nježno umasira, ostatak pudera potrebno je odstraniti češljanjem.
• Camon Amici e felici puder za suho pranje se nanosi na suhu dlaku, nježno umasira prstima te se ostavi nekoliko minuta a zatim dobro češljati. Pomaže održati Vašeg ljubimca dugo vremena mirisnim.
• Ingenya šampon u prahu za suho pranje mačaka čisti, uklanja masnoće, upija prljavštinu. Nakon nanošenja dobro četkati jer se na taj način odstranjuje prljavštine s Vašeg ljubimca.
• Camon Amici e felici šampon u spreju za suho pranje s uljem jojobe namijenjen je svakodnevnom održavanju ljubimca, ne mijenja pH kože. Protresti bocu prije upotrebe, nanijeti potrebnu količinu na ruku i proći kroz dlaku, pustiti da se dlaka osuši, a zatim očetkati.


Također, postoje i vlažne higijenske maramice (Camon, PikaZoo) s različitim mirisima koje Vam mogu poslužiti za održavanje higijene Vašeg mačka. Možete ih koristiti za dlaku, lice, šape, područje oko anusa.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr