Povratak

Poteškoće s kupanjem mačke i preparati za suho pranje ljubimaca

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragica_nemes

 
Odgovara:
Dragica Nemeš, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 

P: Imam mačka starog skoro 4 godine, krupne je građe i ima 7 kila. Ne boravi stalno u kući, često je na dvorištu i u ovo vrijeme tjeranja dolazi u kontakt s drugim mačkama, i mužjacima i ženkama, i zbog tih mačjih "navlačenja" poprilično je prljav i ima neugodan miris, što je problem jer spava u kući i zapravo je većinu vremena unutra. Probali smo ga kupati, ali jako se boji vode i na kraju tog kupanja svi smo bili izgrebani, a mačak je još uvijek bio prljav. Također, rep je uspio zaprljati nečime što sliči na neko motorno ulje i to ne možemo nikako skinuti. Molim Vas za savjet kako da ga što bolje očistimo, smijemo li mu dati neku tableticu koja bi ga opustila na kratko ili tako nešto? Mačak je zbilja jak i ne možemo ga nikako držati na miru. Stalno ga brišemo i onim maramicama za čišćenje mačje dlake i sviđa mu se kad je čišći, čak je i nakon kupanja sretan i mazi se, mislim da mu je onda lakše jer ne može sam toliku prljavštinu očistiti, samo kako da ga uspješno okupamo? Razmišljali smo i o salonima za kupanje ljubimaca, ali ne znam ni kako bi se oni snašli s tim malim divljakom.
Srdačno, Patricia

O: Većina mačaka mrzi kupanje i vrlo vjerojatno će Vam to prilično jasno dati do znanja svojim ponašanjem i odbijanjem. Međutim, u našem asortimanu imamo šampone za suha pranja pa Vam predlažem da svakako isprobate i tu varijantu higijene.

Amici e felici Puder za suho pranje je posebno namijenjen za suho čišćenje dlake lica i tijela pasa i mačaka duge dlake; može se koristiti za štenad svih pasmina. Osim čišćenja dlake, primjenom pudera dlaka ostaje mirisna. Preparat je potrebno nanijeti na suhu dlaku, nježno masirajući prstima do potpunog upijanja prljavštine; ostaviti da djeluje nekoliko minuta i potom iščetkati i počešljati do nestajanja prljavštine sa dlake.
 
Amici e felici Higijenske maramice za krzno s ylang-ylangom - vlažne maramice za čišćenje krzna, 40 kom. Izvrsne su za čišćenje krzna ili šapa Vašeg ljubimca. Ublažavaju neugodne mirise, mogu se koristiti i za čišćenje lica, kao i ušiju Vaših ljubimaca. Prirodna formula ovih maramica sadrži aloe veru i ylang-ylang koji štite i njeguju krzno.
 
Trixie Trocken-Shampoo je suhi šampon za suha pranja za pse, mačke i glodavce. Ugodnog je mirisa, nježno čisti krzno bez kupanja. Neutralizira neugodne mirise, čisti temeljito i djelotvorno, a dlaci daje sjaj i lijep izgled. Primjenjuje se tako da se dobro napudra po suhoj dlaci, temeljito promasira, a zatim se sav ostatak pudera temeljito iščetka ili iščešlja. Pogodan je za čestu upotrebu.
 
Ukoliko se ipak odlučite za klasično kupanje Vaše mačke, potrebno je koristiti  šampon namijenjen za mačke. Iz naše ponude izdvajamo šampon Armonie Naturali sa zelenom glinom, za sjajnu, meku i na prirodan način zaštićenu dlaku. Posebno odabrani sastojci pridonose regenerirajućem djelovanju ovog izrazito blagog šampona. Također, dostupan je i Essentials šampon za mačiće i osjetljive mačke, s dodatkom lavande, kamilice i slatkog bosiljka. Izvrstan odabir predstavlja i Dermilen hipoalergeni šampon, koji ne senzibilizira kožu, vraća dlaci i koži masnoću i vlagu, a preporučuje se i za češća pranja.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr