Povratak

Preporučena medicinska hrana za mačke sa gastritisom

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
tanja_mutak1

Odgovara:
Tanja Krulc, dr. vet. med.,
Pet centar, Drvinje1, Zagreb   


P:
Moja mačka je stara oko 10-tak godina. Često ima želučanu kiselinu pa zna povratiti hranu, molim Vas šta bi mi preporučili da se to izlječi. Inače dobro jede i voli jesti. Najviše jede Whiskas hranu i to piletinu i ribu, pokušala sam joj davati nešto drugo ali neće, voli jesti i paštetice. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru! Valentina

O:
O gastritisu kod mačke možete pročitati na Povraćanje i neugodan zadah mačke. U ljekarnama Pet centra možete pronaći medicinsku hranu od proizvođača Hill's (Canine i/d), Royal Canin (Gastrointestinal) i Eukanuba (Intestinal) te Purina (Gastrointestinal), koje su lakše probavljive i stoga ne opterećuju probavni sustav. Također, medicinske hrane prilagođene alergijama na hranu mogu pomoći u ovakvim slučajevima, primjerice Hill's d/d, Royal Canin Hypoallergenic ili Sensitivity control, Purina Hypoallergenic te Eukanuba Dermatosis jer su u njima sastojci hidrolizirani (lako probavljivi). Da eliminirate unutarnje parazite svakako joj dajte tabletu protiv glista i trakavica, jer i unutarnji paraziti mogu uzrokovati probavne poremetnje. Preporučljivi su i vitaminsko- mineralni pripravci za podizanje opće otpornosti i pripravci koji sadrže vitamine B kompleksa koji djeluju povoljno na apetit i probavu.
Nakon što se stanje smiri savjetujem hranjenje mačke kvalitetnijim hranama jer one imaju opciju za mačke sa osjetljivom probavom, a da nije medicinska hrana.
To su Brit care linija, Pro plan Delicate puretina, Royal Canin Sensible, Hill`s sensitive stomach.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr