Povratak

Crvene bradavice ispod usnice hrčka | Preparati za jačanje imuniteta

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
JelenaPejic


Odgovara:
Jelena Pejić, dr. med. vet.
Pet centar, Našička 144, Zagreb

P: Imamo hrčka kojeg smo kupili prije 6 mjeseci. Ispod donje usnice napravile su mu se dvije, velike crvene bradavice. Da li je potrebno hrčka voditi veterinaru da mu se to odstrani ili će mu to samo od sebe proći? Inače ima već dva tjedna da su te bradavice malo veće i dosta crvene. Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru uz srdačan pozdrav. Tarita

O: Savjetujem Vam svakako svakako odlazak veterinaru, kako bi se bradavice odstranile jer mogu smetati Vašem ljubimcu tijekom hranjenja i normalnog funkcioniranja.

U ovakvim situacijama se savjetuje ljubimcu podizati imunitet  jer se bradavice većinom javljaju kod pada imuniteta. Stoga je moja preporuka uz sve dati ljubimcu neki vitaminski pripravak u obliku kapi ili paste, a iz aktualne ponude Pet centra izdvajam sljedeće preparate CATALYSIS Viusid sirup za jačanje imuniteta i prevenciju virusnih bolesti te DIAFARM Vitaminski sirup.

Dodatno, o tzv. končastim bradavicama pisala je detaljnije kolegica Ljiljana Vrhovac Uzur, univ. mag. med. vet. pod naslovom Končaste bradavice (filiformne veruke) na licu kunića.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr