Povratak

Hrčak drži glavu nakrivljeno

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Martina Kuzmanić, dr. vet. med.,
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: Imam sirijskog hrčka 2 tjedna. Jučer je počeo čudno držati glavu nagnutu na desnu stranu i dok hoda svako malo napravi krug u tu stranu, kao da je izgubljen. Do sada to nije radio pa Vas molim za odgovor da li bi trebali posjetiti veterinara? Inače, normalno jede, obavlja veliku i malu nuždu, pije vodu, grize komad drva, čisti se i kreće se brzo, oči mu izgledaju bistro, njuškica suho, spava kao i do sad. Jedino je malo nervozan kad ga primim u ruku. Unaprijed hvala na odgovoru. Goran

O: Držanje glavice može biti posljedica udarca ili pada.

Naime, pri je tome je moguće došlo do nastanka hematoma u području glave, a natečeno tkivo izaziva poteškoće u držanju i okretanju glavice.

Hrčku bi trebalo idućih dva tjedna dodavati u vodu za piće vitamine koji sadrže B-kompleks posebno B1 vitamin koji omogućava oporavak živčevlja. U Pet centru možete nabaviti od Beaphara Vitamin B Komplex ili Lebens-vitamine (multivitaminski pripravak za glodavce). Otopinu za piće s vitaminima treba pripraviti svaki dan svježe.

Također, možete posjetiti veterinara zbog moguće terapije antibioticima koje će Vaš veterinar pripisati prema zatečenom zdravstvenom stanju hrčka.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr