Povratak

Igra kunića

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Vlatka Erman, dr. vet. med.,
Pet centar, Drvinje 1, Zagreb

P: Njušur se zove moj patuljasti kunić i kad sam ga kupila svaki dan sam čitala na vašoj stranici sve o kunićima jer ništa nisam znala o njima jer nikad prije nisam imala kunića ni bilo koju drugu životinju. Hvala Vam! Ova stranica je odlična! I imam jedno pitanje. Zanima me kada kunići spavaju? Ovaj moj je lud po noći, skače, baca posudice za hranu, a po danu je miran. Martina

O: Kunići su vrlo društvena, umiljata i zaigrana stvorenja. Ipak, najveći dio dana i noći provode u spavanju ili dremuckanju. Najzaigraniji su predvečer i tijekom večeri. Tada im svakako treba omogućiti slobodno kretanje.

Vole tepihe i meke površine, a parketi i pločice nisu mjesta na kojima se vole zadržavati.

Kunići dakle, u pravilu spavaju noću, ali i tijekom dana. Za igru i druženje najraspoloženiji su ujutro, kasno popodne i uvečer.

Ako Vaš ljubimac postane 'zločest' (nemiran - kao što opisujete) to može značiti da mu je dosadno. Taj problem možete riješiti na način da mu u svakodnevicu uključite razne igračke kao što su, npr. četkice, zveckave dječje igračke, plastične bočice i sl. Također, u našim trgovinama Pet centra možete pronaći različite igračke namijenjene upravo za glodavce.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr