Povratak

Poteškoće s pojilicom za vrtimiša

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Ines Buljan, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam ženku skočimiša. Donedavno je imala pojilicu, ali je "sažvakala" prvu i drugu pojilicu koju sam joj stavila, pa nisam imala drugog izbora nego svakih par sati uzeti pojilicu od svojih hrčaka i dati skočimišu da se napije ako želi. Zanimljivo je da bi se svaki put kada bi se napila vode počela valjati po piljevini u kavezu ili trljati nosom o panj koji joj inače služi za penjanje.... zašto to radi? I postoji li neka vrsta pojilice koju ne može progristi? Hvala, Matea

O: Trljanje njuškice Vašeg ljubimca od piljevinu ili panj može biti iz razloga što je njuškica mokra pa ju Vaš ljubimac na taj način suši.

Također, razlog može biti i miris hrčaka koji se ne sviđa skočimišu.

U ponudi Pet centra dostupne su Fop pojilice od deblje i tvrđe plastike. Ukoliko Vaš ljubimac progrize svaku plastičnu pojilicu možete mu dati vodu u težoj keramičkoj posudicui, kako biste izbjegli prevrtanje. U tom slučaju vodu treba mijenjati puno češće jer će skočimiš vjerojatno stalno u nju ubacivati hranu i piljevinu.

Također, mali glodavci su vrlo osjetljivi na nedostatak vode pa im dajte više svježeg voća i povrća ukoliko niste u mogućnosti nabaviti pojilicu u kratkom vremenskom roku. Također im privremeno možete dati vodu u neku drugu posudicu, ali pazite da se voda ne prolije.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr