Povratak

Zaštita glodavaca od vanjskih parazita

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Franjo Hrgota, dr. vet. med.,
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: Zanima me da li postoje neka preventivna sredstva protiv ektoparazita za zamorce, kao što imamo Frontline za pse i mace? Ivana

O: Ponuda sredstava za zaštitu od vanjskih nametnika za zamorce, odnosno glodavce, uključuje preparate u raznim oblicima.

U obliku spreja dostupan je "Petsoft" proizvođača Catec, biološki proizvod na bazi biljnih ulja koji se upotrebljava u razmaku od 3 tjedna. Koristi se i za druge toplokrvne kućne ljubimce, a ne smije se koristiti za hladnokrvne životinje.

"Verminex Pet Vital" kapi proizvođača Canina također predstavlja preparat na bazi biljnih ulja, koji se nakapa na kožu duž leđa u razmaku od 3-4 tjedna.

"Insekticidni puder za glodavce" proizvođača Beaphar utrljava se u dlaku svakih tjedan dana.

S obzirom na to da se od populacije nametnika tek dio nalazi na samoj životinji, a ostatak u okolišu gdje životinja boravi (kavez, prostirka, mjesto za spavanje...), uz tretiranje životinje indicirano je svakako tretirati i potencijalno invadirane površine, za što Vam mogu preporučiti "Pet Vital Bio-Insect Shocker" koji je potpuno neškodljiv za kućne ljubimce, a preporuča se upotrebljavati ga svakih 4-6 tjedana.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr