Povratak

Antiparazitna ogrlica za mačku koja izlazi van kuće

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Martina-Petrovic


Odgovara:
Martina Petrović, dr. med. vet.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 

P: Zanima me, mački uvijek stavljam ampulu Fypryst combo. Često u kući provodi vrijeme, a i vani. Sad kako je proljeće, primjetio sam svejedno u kući da s nje otpadne krpelj živ pa mi i nije svejedno sada da je puštam. I po prvi puta sam razmišljao o ogrlici Foresto, ali načuo sam da može s njom zapeti u prirodi pa ostati bez ogrlice. Pa tražim savjet jer ne znam ni sam sad da li promjeniti ampulu ili uzeti ogrlicu (makar može zapet i izgubiti je), kako bi je mogao puštati i dalje tu i tamo u kuću, a da mi bas krpelja nema i sličnoga. Hvala. Tadija

O: Ogrlica za mačku predstavlja strani predmet, koji nije navikla nositi. Njena istraživačka priroda će je tjerati da se provlači po svakakvim mjestima (grmlje, drveće, uski prolazi...) pa postoji velika mogućnost da se ogrlica izgubi.

Foresto ovratnik suzbija i spriječava infestaciju mačaka i pasa buhama i krpeljima tijekom 7 -8 mjeseci, ujedno ima repelentno svojstvo (odbija krpelje). Spriječava razvoje ličinki buha u neposrednom okolišu mačaka tijekom 10 tjedana.

Spriječava bolesti pasa i mačaka koje se prenose posrednicima. Foresto ovratnik je načinjen na način da je siguran kako kod provlačenja ne bi došlo do gušenja ili vješanja.

Ampule Frontline i Fypryst sadrže djelatnu tvar fipronil koja samo ubija krpelje i buhe. Nemaju repelentno svojstvo za krpelje. Sve vrste ampula traju 4 tjedna.

Trenutno na tržištu, nažalost, ne postoji niti jedno antiparazitsko sredstvo koje djeluje protiv krpelja i buha sto posto. Savjetujem Vam, bez obzira na odabranu vrstu zaštite (ogrlica, ampule), da redovito obavljate i mehanički pregled ljubimca.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr