Povratak

Bayer Foresto ogrlica

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan_vesovic

 
Odgovara:
Dragan Vešović, dr. med. vet.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 

P: Imam miceka starog godinu dana i napadaju ga krpelji. Kupila sam mu ogrlicu na biljnoj bazi koja je koštala 65 kn i ispod ogrlice sam našla 3 krpelja. Mene zanima da li bi se isplatilo kupiti Foresto ogrlicu, da mu tako ne nađem krpelje ispod ogrlice. Želim ga naravno zaštititi i od buhica jer se micek druži s macama skitnicama i bojim se da ne dobije buhe. I koliko ta ogrlica košta? Hvala. Ana

O: Foresto (Bayer) do 8 kg je antiparazitski ovratnik namijenjen mačkama i manjim psima tjelesne težine do 8 kg. U svojem sastavu posjeduje određene koncentracije imidakloprida i flumetrina te pomoćnih tvari koje pravilnom primjenom osiguravaju visoki stupanj zaštite ljubimca kroz duži vremenski period (7-8 mjeseci). Učinkovitost ovog preparata se ogleda u suzbijanju i sprječavanju infestacije mačaka i pasa buhama i krpeljima tijekom 7-8 mjeseci, pomoć u suzbijanju i liječenju alergijskog dermatitisa uzrokovanog ugrizima buha,... Naime, djelatne tvari se nalaze uklopljene u polimernu matricu ogrlice. Niske doze aktivnih tvari se oslobađaju iz matrice i prenose s ovratnika na lipidni sloj kože i dlake, raspoređujući se po cijelom tijelu i stvarajući odgovarajuću zaštitu kroz određeni vremenski period.

Dimenzija ove ogrlice jest 38 cm. Primjenjuje se na način da se ogrlica postavi na samog ljubimca koji istu kontinuirano nosi tijekom narednih 7-8 mjeseci.
 
Više korisnih informacija o ovoj ogrlici možete saznati u odgovoru kolegice Zdravke Rumiha, dr.med.vet. pod naslovom Foresto ovratnik i zaštita od krpelja.

Ovdje je bitno napomenuti da danas, na svjetskom tržištu, ne postoji preparat koji čini 100% zaštitu kod ljubimaca protiv vanjskih parazita. Također, bitno je napomenuti da samo pravilnom primjenom svakog pojedinog preparata, cikličkim izmjenama istog preparata po naputku samog proizvođača,... može se osigurati i održati taj visoki stupanj zaštite, koji se u određenim slučajevima može kretati i do 98% učinkovitosti. Stoga, bez obzira na koji preparat koristili ili na koji se odlučili, potrebno je na dnevnoj osnovi kontrolirati ljubimca, uklanjati eventualne vanjske parazite kao i po potrebi djelovati na druge načine - njihovo uništavanje po prostoru, kombinacija s drugim preparatima (npr. proizvodima istog proizvođača, biljnim preparatima,...),...
 
Aktualna cijena Foresto (Bayer) ogrlice za mačke i manje pse u trgovinama Pet centra je 195,95 kn.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr