Povratak

Probiotici

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Dinko Kralik


 Odgovara:
Dinko Kralik, dr. vet. med.,
Pet centar, Ulica kralja Petra Svačića 61, Osijek 

P: Molim za Vaš savjet. Udomila sam 2 napuštena mačića stari cca 4 tjedna. Nakon 2 dana dobili su proljev.Veterinar im je dao Vetoflox injekciju (1), danas bi trebali dobiti još jednu. Dajem im kuhanu rižu, ali je baš ne vole, radije jedu kupljenu Whiskas hranu za juniore. Budući da u mjestu ne mogu nabaviti probiotike namijenjene mačkama, smijem li im dati možda Prolife, Linex ili sl. i u kojoj dozi? Pred par mjeseci smo isto našli 2 napuštena mačića, dobili su proljev i uginuli pa ne bih htjela da se to ponovi. Hvala na savjetu. Sanja

O: Savjetujem Vam da mačiće hranite lako probavljivom hranom poput Gastro Intestinal vrećica za mačke ili suhe Gastro Intestinal. U Pet centar dućanima od probiotika za mačke dostupne su Florentero tablete i pasta, koji se registrirani probiotici u liofiliziranom obliku za pse i mačke. Također, u ponudi je Floryboost Pet koji sadrži posebnu kombinaciju vulkanske gline, prebiotike i probiotike te elektrolite koji pomažu pri narušavanju stabilnosti probavnog sustava u pasa i mačaka. Dostupne su i Dia Dog'n Cat  tablete za ublažavanje akutnih poremećaja crijevne apsorpcije (sadrže prirodne adsorbense i elektrolite).

Linex i ostali humani probiotici nisu registrirani  za životinje, ne sadrže iste bakterijske kulture kao i probiotici za kućne ljubimce. Stvaraju mliječnu kiselinu neophodnu za normalnu probavu, ali kako nisu registrirani za pse i mačke najbolje je da se posavjetujete s Vašim veterinarom trebate li pokušati s njima te s kojom dozom.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr