Povratak

Slab (avitalan) mačić - prilagođena prehrana i dodaci / ImmunoBoost energetska pasta

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragica_nemes


Odgovara:
Dragica Nemeš, dr. vet. med.,
Pet centar, Našička 144, Zagreb 

P: Imam malo mače staro 2 mjeseca, jako je slabo. Šta da radim, kako da je ojačam pomozite? Gordana

O: Kod avitalnih mačića preporučljivo je u prehrani još koristiti mlijeko za mačiće koje sadrži dovoljne količine proteina i masnoća, bogato je aminokiselinama vitaminima i mikroelemenata. Dostupno je i u ponudi naših trgovina, od nekoliko proizvođača.

Također, preporučujem Vam da ponudite vlažnu hranu od Royal Canina FHN Babycat Instinctive - Mother And Babycat- Ultra Soft Mousse koja je potpuna hrana za mačiće, za odvikavanje od sisanja, do 4. mjeseca života. Ponudite mačiću hranu svakih 3 sata kombinirano mlijeko i navedenu vlažnu hranu.

ImmunoBoost je energetska pasta koja se koristi za životinje u oporavku i to najčešće za mlade životinje, da bi stekle potreban imunitet i dobile dodatnu pojačanu energiju.

Osobito je preporučljiv za primjenu kod životinja koje nisu bile u mogućnosti primiti kolostrum, avitalnih mladih životinja, pothranjenih, rekovalscentnih i bolesnih životinja, te za preventivu prije i nakon vakcinacije. ImmunoBoost pasta sadrži brzo resorbirajuće trigliceride, esencijalne masne kiseline, glukozu, bakterije mliječno - kiselog vrenja, koje potiču ravnotežu želučano-crijevne flore i spriječava pojavu proljeva, te pomaže u eliminaciji E. coli, salmonele i ostalih potencijalnih patogenih bakterija u probavnom sustavu. Kompleks vitamina (A, D, B1, B2, B6, B12, C, PP) poboljšava opće tjelesno stanje mlade životinje, a željezo u formi sulfata postaje biološki aktivno u roku nekoliko minuta. Aplikator se postavlja na stražnju stranu jezika i polako se istisne željena količina. Mačiću istisnite 1ml paste pa za 5 sati ponovite davanje.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr