Povratak

Zaštita od neugodnih mirisa

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Odgovara:
mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Živimo u kući i imamo više mačaka (ženki). U vrijeme tjeranja, a i izvan toga, svakodnevno dolaze mužjaci koji obilježavaju svoj teritorij mokreći po vanjskim zidovima kuće, što ostavlja tragove koji se ne mogu očistiti i imaju jak neugodan miris. Da li postoji sredstvo kojim se može spriječiti to obilježavanje teritorija?
Hvala! Željka

O: U ponudi Pet centra su sredstva za pranje i uklanjanje mrlja te neugodnih mirisa mokraće i izmeta kućnih ljubimaca. U našoj ponudi su i preparati koji mirisom odbijaju životinje da ne vrše nuždu na određenim površinama.

"Canodex" je tekućina za intenzivno čišćenje i uklanjanje neugodnih mirisa i životinjskih izlučevina. Razrijeđuje se s vodom, a kod jačih onečišćenja se nanosi nerazrijeđen. Proizvod je zbog svog organskog sastava potpuno neškodljiv za ljude i kućne ljubimce.

Pet stop "Catec" je spray koji pruža djelotvornu zaštitu od grebanja i različitih vrsta obilježavanja teritorija kućnih ljubimaca. Ovo sredstvo ne ostavlj mrlje te se može koristiti na svim predmetima i površinama koje želite zaštititi. Idealan je za primjenu u kućanstvu, vrtu, vozilu, kućnim vratima, fasadi i dr.

Preparat je produženog djelovanja te pruža višetjednu zaštitu, ali na otvorenom nakon kiše treba ponoviti prskanje. Djelatne tvari preparata su eterična ulja, a pripravak je biološki razgradiv i bez kemijskih otapala.

Odbijajuće spray-eve na bazi eteričnih ulja proizvode i "Gimpet", "Beaphar" i "Trixie". Za vrt su praktične i odbojne mirisne pločice Katzen-stop "Gimpet", čije je djelovanje otprilike 3 mjeseca.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr