zdravka_rumiha1

 
Odgovara:
Zdravka Rumiha, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 


P:
Imamo Jack Russel Terijera oštrodlakog, i imamo jedno pitanje: Već mu neko vrijeme stavljamo Advocate svaka 3 mjeseca i dobivamo različite odgovore od veterinara vezano za naše pitanje da li Advocate štiti i od trakavice? Neki tvrde da štiti, a drugi da ne štiti, pa mu mi uz Advocate svaka 3 mjeseca dajemo i Drontal tabletu. Psić ima 8,3 kg i čak smo mu jednom dali 1 Drontal tabletu i za 8 dana još jednu, tako je rekao veterinar, jer kao dugo nije dobivao Drontal a nije ga dobivao jer nam je drugi veterinar rekao da Advocate pokriva dakle sprječava zarazu trakavicom. Molim Vas za odgovor da li Advocate je djelotvoran za trakavicu? Hvala. Vedrana.


O: Advocate spot-on za pse sadrži djelatne tvari imidakloprid i moksidektin. Imidakloprid se distribuira tijelom ljubimca kako bi štitio protiv buha i pasjih pauši, a moksidektin se apsorbira kroz krvotok gdje djeluje na unutarnje parazite i šugarce. Advocate se primjenjuje za suzbijanje i profilaksu infestacije buhama (Ctenocephalides felis/canis), također za suzbijanje pasje pauši (Trichodectes canis).



Djelotvoran je i za suzbijanje ušnih šugaraca (Otodectes cynotis), srkoptes šuge ( Sarcoptes scabiei var. canis) i demodikoze (Demodex canis), zatim za sprječavanje invazije s Dirophilaria immitis (L3 i L4 ličinke), suzbijanje oblića (Angiostrongylus vasorum) te suzbijanje invazije želučano-crijevnim nematodima (L4 ličinke, nedozreli odrasli i odrasli stadiji Toxocara canis - pasja glista, Ancylostomum caninum - krivousta pasja glista i Uncinaria stenocephala - krivousta uskoglava pasja glista, te adulti Toxascaris leonina i Trichuris vulpis - bičasti nematod.

Stoga, na trakavice ne djeluje pa Vas je kolega pravilno savjetovao da Vašem ljubimcu svaka 3 mjeseca dajete Drontal tablete.

 

OZNAKE: