Odgovara:
mr.sc. Ljiljana Vrhovac Uzur, dr. vet. med.,
Pet centar, Drvinje 1, Zagreb

P: Vidjela sam da u ponudi imate Barf hranu. Imamo srednju pudlu, koja količina je za nju potrebna? Ona inače jede antialergijsku hranu jer ima česte alergije pa sad ne znamo da li je dobro prijeći na Barf ili nije jer neki nam veterinari govore jedno, a neki drugo, pa što vi mislite o toj ideji?
Unaprijed hvala, Petra

O: Uz Anima Barf hranu nudimo i liniju proizvoda Anima Gastro, za sada samo u Pet centru u Heinzlovoj 60. Anima Gastro je niskoproteinska, niskokalorična hrana, visoke metaboličke vrijednosti.

Namijenjena je psima s probavnim problemima te s alergijskim reakcijama na hranu. Prehrana ovim programom pomaže regeneraciji sluznice i flore probavnog trakta psa. Hrana Anima gastro je bez ikakvih dodataka, pa i antioksidanata.

Organoleptički, to je mljeveno meso s dodacima biljnih sastojaka koji zbog prisustva klorofila daju izgled zelene boje. Kao što i sam proizvođač navodi, miris joj nije ugodan. Pakirana je u vakuum vrećicama debljine 90 mikrona, duboko smrznuta na temperaturi od -60 stupnjeva Celzijusa. Psima se nudi odmrznuta, na sobnoj temperaturi. Posebnu pozornost treba obratiti da psima s osjetljivim probavnim traktom nikad ne ponudite hladan obrok.

Kao preporuka hranjenja navodi se 150-200 g na 10 kg tjelesne težine.

Hrana je dostupna u paketićima od oko 250 g i oko 500 g.

Ukoliko se zdravstveno stanje Vašeg psa uz dosadašnju prehranu hipoalergenom hranom nije stabiliziralo, Anima Gastro bi mogao biti alternativa. Pri tome je vrlo bitno da prijelaz bude postepen (oko 7 dana). U prvim obrocima udio nove hrane bi trebao biti gotovo neznatan, a svaki sljedeći obrok bi ga trebalo po malo povećavati.

Moja je preporuka da pri tom ipak konzultirate Vašeg veterinara jer je problematika koju opisujete vrlo složena i nerijetko zahtjeva temeljit pregled i sustavno praćenje zdravstvenog stanja životinje. 

OZNAKE: