Povratak

Dermanorm kapsule

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Dragan Vešović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Molim vas da napišete nešto pobliže o sastavu Dermanorm kapsula, te o njihovoj primjeni. Da li se one povremeno mogu davati u intervalima od 20 kapsula, pa pauza od mjesec dana, radi linjanja? Najljepša Vam hvala na odgovoru,
Vlado

O: Dermanorm kapsule ili ulje specifični je dodatak hrani za pse s lošim stanjem kože i dlačnog pokrivača. Sadrže specijalne esencijalne masne kiseline (EFA), koje su potrebne organizmu za izgradnju kože i razvoj zdrave dlake.

Izvor djelatnih tvari u Dermanormu je borečevo ulje, koje sadrži visoku koncentraciju esencijalnih masnih kiselina, cis-linolne kiseline (LA) i gama-linolenske kiseline (GLA), te riblje ulje sa bogatim sadržajem ajkosapentenske kiseline (EPA) i dokosaheksenske kiseline (DHA). Kombinacijom borečevog ulja i ribljeg ulja dobiven je optimalan odnos omega-6 i omega-3 masnih kiselina (5 - 10:1).

Djelovanje esencijalnih masnih kiselina pospješeno je i ubrzano dodanim vitaminima i elementima u tragovima, čime se poboljšava prilagodba, te opće stanje kože i dlačnog pokrivača.

Sastav kapsula: biljno ulje, želatina, riblje ulje, mješavina vitamina i elemenata u tragovima, voda, dok se Dermanorm ulje sastoji od ribljeg i biljnog ulja.

Dermanorm se primjenjuje kod lošeg stanja dlačnog pokrivača i kože, te ispucane dlake bez sjaja. Zatim, masne dlake sa peruti, kod mijenjanja dlake, prhutanja kože. Poboljšava konstituciju kože poslije kožnih bolesti te kod kože koja naginje kožnim bolestima.

Doziranje: Na 10-20 kg tjelesne težine 1 kapsula dnevno direktno ili preko hrane (mogu se i nasjeći). Kapsule se primjenjuju u obliku kura tjekom više tjedana, pri čemu se doziranje može na početku prema potrebi i višestruko povećati. U slučaju indiciranog dugotrajnijeg davanja DERMANORM kapsula, aplicira se životinji svaki drugi dan 1 kapsula dnevno na 10-20 kg tjelesne težine.

Kako se ne navodi dobna granica, preparati se mogu primjenjivati od najranije dobi pasa. Dermanorm kapsule i Dermanorm ulje osobito se ne razlikuju po djelotvornosti i učinkovitosti, tako da možete izabrati onaj primjeren za davanje Vašem ljubimcu.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr