Povratak

Dolutali pas - provjera vlasnika pronađenog psa

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan vesovic


Odgovara:
Dragan Vešović, dr. med. vet.
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: U naše dvorište je dolutao pas prije dva dana. Zanima me kako i gdje da provjerimo vlasnika. Naš kvart je Dubrava, u blizini Garden malla. Pozdrav. Ljiljana

O: S pronađenim psom, za početak, je najbolje uputiti se kod svojeg veterinara. Naime, postoji zakonska odredba o obveznom čipiranju pasa. Prilikom čipiranja pasa, podaci s čipa se povezuju s podacima o vlasniku ljubimca te se sve nalazi u centralnoj bazi podataka pri Ministarstvu poljoprivrede Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane. Stoga, ako je pas čipiran, u lokalnoj veterinarskoj stanici ili ambulanti, moguće je pomoću posebnog čitača čipa utvrditi podrijetlo kao i sve podatke o životinji (podatke o vlasniku, cijepljenja, starost,...). Sve daljnje informacije kao i naputke što i kako sa životinjom možete dobiti od svojeg veterinara.

Također, možete kontaktirati i Info centar Dumovec koji, u ime Grada Zagreba, pomaže i kod ovakvih situacija. Broj telefona Info centra je 01/2008 354 ili je moguće poslati informacije na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr