Odgovara:
mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Imam vel. šnaucera starog 6 mj. Kupirane su mu uši i to dosta visoki rez. Nosi ih uspravno osim što vrhovi (otprilike 2-3 cm.) padaju prema unutra. Molim da mi odgovorite da li bi uz fiksiranje uški (povezivanjem) pomogli chassoton, caniviton forte ili neki drugi preparat.
U očekivanju što bržeg odgovora unaprijed veliko hvala.
Mladen Karavanić.

O: Nakon kupiranja, uške se povijaju, a povoj se skida za 2-3 dana. Iza toga se uške istežu i fiksiraju tzv. praćkama za uške.

Kad je rana završena šivanjem (drugi način je kauterizacijom), konci se skidaju za 10-tak dana. Ako uši ne stoje u očekivanom položaju, pas takav fiksator treba nositi nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci. Kako visina uha treba biti srazmjerna dimenzijama glave, odnosno odgovarati određenim standardima za pojedine pasmine, u pasa s kraćim uškama u pravilu sve teče puno brže i jednostavnije.

Caniviton forte je dopunsko sredstvo hrani s visokim sadržajem glikozaminoglikana (hondroitin sulfat) koncipirano za dugotrajno davanje psima svih starosnih kategorija.

Glikozaminoglikani pripadaju velikoj grupi tzv. " šećera sa učinkom na zglobove". Enteralna resorpcija hondroitin sulfata iznosi za pse 80%. Caniviton forte djeluje tako da regenerira hrskavice, tetive i ligamente.

Iako ne raspolažem podacima vezanim uz uspješnost podizanja uški u pasa dodatkom ovog preparata, preporučam Vam da ga u propisanim količinama dodajete u hranu Vašem psu jer se pokazao vrlo učinkovit u zaštiti lokomotornog sustava pasa velikih pasmina u rastu i razvoju.

OZNAKE: