Povratak

Nexgard tablete

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan vesovic


Odgovara:
Dragan Vešović, dr. med. vet.
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Imate li kod vas za kupiti Nexgard tablete?

O: U ponudi veterinarskih ljekarni u sklopu Pet centara nalazi se dotični asortiman.
 
Nexgard tablete za žvakanje se koriste u zaštiti pasa od vanjskih parazita. Naime, to su prošarane crvene do smeđecrvenkaste tablete, kružnog ili pravokutnog oblika (ovisno o tjelesnoj težini ljubimca), koje sadrže djelatnu tvar afoksolaner (koncentracija je prilagođena tjelesnim težinama ljubimaca). Ove tablete služe u liječenu infestacije buha u pasa (Ctenocephalides felis i C. canis) kroz period od najmanje 5 tjedana te liječenju i prevenciji infestacije krpeljima u pasa (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguines) kroz period do mjesec dana. Po naputku proizvođača (Merial), proizvod se može koristiti kao dio strategije u suzbijanju alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama. Preparat djeluje tako da se krpelji i buhe moraju pričvrstiti na domaćina (psa) kako bi bili izloženi djelovanju djelatne tvari.

Tablete se prodaju prilagođene od strane proizvođača različitim tjelesnim težinama (2-4 kg tjelesne težine, 4-10 kg tjelesne težine, 10-25 kg tjelesne težine, 25-50 kg tjelesne težine) te proporcionalno prilagođenim koncentracijama djelatne tvari u njima. Za pse preko 50 kg tjelesne težine, potrebno je koristiti kombinacije tableta za žvakanje različitih/istih jačina.

Nexgard tablete se izdaju na veterinarski recept. To podrazumijeva da je vlasnik u obvezi kod svojeg veterinara (u veterinarskoj stanici ili ambulanti) pribaviti recept.

Više o cijenama kao i samim specifičnostima prije navedena preparata možete saznati na adresi svojeg veterinara ili veterinara u sklopu ljekarni Pet centara.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr