Povratak

Njega dlake njemačkog patuljastog špica (pomeranca)

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
zdravka rumiha1


Odgovara:
Zdravka Rumiha, dr. med. vet.
Pet centar, Av. V. Holjevca 62 (Supernova), Zagreb

P: Planiram kupiti njemačkog patuljastog špica i zanima me njega dlake te koliko se redovno mora šišati? Unaprijed hvala. Nina

O: Pomeranac ili njemački patuljasti špic kao pasmina vuče zajedničke pretke sa samojedima, a razvila se iz pasmine njemački psić iz regije Pomeranije u današnjoj Njemačkoj. U početku su psi ove pasmine bili puno krupniji za razliku od današnjeg, vrlo elegantnog izgleda. Pom (još kraće zvan) je mali pas nježnog izgleda, ali kompaktne građe, tijela nalik na lisičje (reakcije su mu vrlo brze, a pamet vrlo brza i oštra), glava podsjeća na medvjedića.

Pomeranca krasi izrazito gusto 'duplo' krzno, ravnih dugačkih oštrih dlaka te nježne vunaste poddlake, što mu daje vrlo glamurozan izgled, ali i zahtijeva redovito češljanje. Više o samoj njezi dlake njemačkog patuljstog špica možete pročitati u odgovoru moje kolegice naslovljenom Njemački patuljasti špic. Osim Vetoquinol Dermilen šampona spomenutog na priložemo linku, za svojeg ljubimca možete odabrati odličan šampon za štence, robnih marki Orme naturali ili Ingenya. Radi se o vrlo kvalitetnim šamponima, prirodne osnove, za češće pranje. Ujedno se radi o koncentratima pa su vrlo zahvalni za primjenu. Navedeni proizvođači imaju u ponudi i regeneratore za dlaku, bilo u spreju ili klasične koji će dlaku Vašeg ljubimca održati lijepom, sjajnom i lakom za raščešljavanje.

Svakako se za dodatne informacije možete obratiti veterinarima u Pet centar dućanima.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr