Povratak

Pohlepno štene i optimalna dnevna količina hrane

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Iris Pazanin


Odgovara:
Iris Pažanin, dr. med. vet.,
Pet centar, Put Mostina 8, Split

P: Molim Vas za pomoć. Imam shih-tzua starog 2 mj. Jede Brit Puppy Lamb & Rice. Nisam sigurna spada li u kolonu odrasli psi 5 kg ili 10kg jer ako mu dajem 50 gr.na dan podjeljeno u četiri obroka, stalno traži još. Nisam sigurna koliko da mu dajem. Pije puno vode i od kad ga imamo, tri tjedna, dobio je na težini 350gr.
Hvala. Vanja

O: Odrasli mužjak pasmine shih-tzu može imati  oko 8 kilograma. S obzirom na to, preporučena doza hrane može se referirati na pse koji će u odrasloj dobi imati od 8 do 10 kg.

Količina Brit Care superpremium hrane za štence koju dajete ljubimcu odgovara deklaraciji odnosno preporukama proizvođača. Količinu koju dajete možete povećati za 10 posto, to je više nego dovoljno za pravilan rast i razvoj vašeg šteneta. Hrana sadrži sve nužne vitamine i minerale koji omogućavaju da psić izraste u zdravu i otpornu jedinku. Zadanu dozu možete podijeliti na 3 obroka, a kao četvrti obrok uvedite mlječni obrok od fermentiranih mliječnih proizvoda kao što su jogurt, mladi sir, kefir itd.

Pohlepnost kod hrane je uobičajeno ponašanje štenaca. To potječe od toga što je kod hranjenja štenaca u leglu prisutna konkurencija kod obroka i pokušaj izguravanja braće i sestara da bi se pojelo što više i što brže.

Ne smijete davati preveliku količinu hrane, npr. 20 i 30 posto više od propisane, jer bi to moglo izazvati proljev radi nezrelosti probavnog sustava s obzirom na količinu.

Vaš štenac dobro napreduje, što je vidljivo kako fizički  tako i na tjelesnoj težini. Količina vode koju pije je normalna situacija jer suha hana, kad dođe u želudac, poveća svoj volumen trostruko povlačeći vodu.

Nadam se da sam vam pomogla s modalitetima prehrane psića, sve što radite u smislu prehrane je optimalno.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr