Povratak

Prilagodba prehrane za francuskog buldoga starije dobi

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Josipa Sadaric Joomla v2


Odgovara:
Josipa Sadarić, dr. med. vet.
Pet centar, Av. V. Holjevca 62 (Supernova), Zagreb

P: Imam francuskg buldoga starog 8,5 godina. Od prvog dana se kod vas snabdijevamo sa hranom. Konstantno koristi BRIT LAMB&RICE (bijeloplava vreća). Moje pitanje bi bilo – da li on s godinama mora (ili bi bilo poželjno) prijeći na neku hranu za starije pse ili je ova i dalje u redu? Unaprijed zahvaljujem, lp, Sanja

O: Budući da se radi o francuskom buldogu, on već s 8,5 godina pripada u stariju kategoriju. Općenito već od 7.- 8. godine je uputno prilagoditi životinji prehranu kako bi se usporili ili spriječili nastanci nekih bolesti odnosno procesa vezanih za starenje. U toj dobi dolazi do promjena na koži i dlaci, ljubimci postaju skloniji debljanju radi sporijeg metabolizma, slabijeg kretanja radi smanjenja pokretljivosti zglobova te nastanka mogućih degenerativnih  promjenama koštanog sustava. Stoga u hrani za starije pse dolazi manje kalorija i lakše su probavljive.

U našim dućanima možete naći veliki izbor hrane za senior pse – Brit Premium Senior Small ili Medium breed,  Brit Care Senior i Senior & lightPetit Senior – istog proizvođača kao i druge hrane premium i superpremium kvalitete (Dog Chow Senior 9+ ili Mature 5+, Eukanuba Daily Care Senior 9+, Eukanuba Mature& Senior, Hill's Canine Mature Adult 7+, Royal Canin Mini Adult +8...)

Pozivamo Vas da nas posjetite, pri čemu će Vas veterinari u Pet centar dućanima rado dodatno savjetovati.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr