Povratak

Propalin sirup kao lijek izbora u liječenju urinarne inkontinencije

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Iris Pazanin 2017


Odgovara:
Iris Pažanin, dr. med. vet.
Pet centar, Put Mostina 8 (Dujmovača), Split

P: Imam psa mješanca (15 kg) koji unazad 6 mj ima problema s urinarnom inkontinencijom. Nedavno smo napravili pretrage i sve je uredno (kateterizacija, rtg, nema kamenca niti tumora, prostata i mjehur ok). Sad sam pročitala na vašim stranicama da postoji lijek koji bi mu pomogao (Propalin) pa vas molim da mi preporučite dozu za njega i mogu li mu to davati? Unaprijed zahvaljujem! Gabrijela

O: Ne znam koliko je Vaš pas srednji mješanac star (dob) i je li inkontinencija nastala zbog poodmakle dobi. Organskih uzroka nema jer ste, kako navodite, obavili sve pretrage organskih sustava koji bi eventualno mogli predstavljati problem. Možda je uzrok ikontinencije promjene u ponašanju koje su nastale zbog mjenjanja životnih okolnosti psa i najčešće vlasnika.

Vezano uz Vaše pitanje o Propalinu kao o lijeku za inkontinenciju, važno je napomenuti da je to lijek izbora i upotrebljava se kod liječenja inkontinencije u ovariohisterektomiranih kuja (steriliziranih ženskih životinja) te nije preporučljiv kod inkontinencije mužjaka i životinja koje imaju smetnje bubrega i srca jer može dovesti do kontraindikacija.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr