Povratak

Veterinarske dijete sa smanjenim udjelom proteina

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
sonja vojnovic joomla v2


Odgovara:
Sonja Vojnović, dr. med. vet.
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Moj pas ima Adisonovu bolest. Jede Royal Canin Alergenic koju ne želi više jesti. Molim vas da mi preporučite neku hranu s manje proteina, da ne bude baš za bubrežne bolesnike, ne želi takvu hranu. Hvala vam na vašoj pomoći. Slavica

O: Royal Canin Anallergenic je potpuna veterinarska dijeta, a preporuča se u slučajevima kada je pas alergičan na sastojke hrane, kod intolerancija na hranu, upalne bolesti crijeva (IBD) i eliminacijskih dijeta. Anallergenic sadrži proteine hidrolizirane do peptida male molekularne mase čime se smanjuje rizik od alergijske reakcije na hranu. Kompleks hranjivih tvari ( aminokiseline, vitamini, minerali...) jamči potpunu nutricionističku potporu koži i stimulira obnavljanje i rast kože i dlake. Ova hrana sadrži 18% proteina.

Kada se promotri i usporedi analitički sastav hrane, jedina hrana koja sadrži sniženu razinu proteina, osim Anallergenica i Renala je Royal Canin Hepatic. RC VD Hepatic je potpuna dijetetska hrana za pse za potporu jetrenim funkcijama u slučaju kroničnih bolesti jetre (kronični hepatitis, kronična insuficijencija jetre, portosistemski šant, piroplazmoza ,bolest nakupljanja bakra). Sadrži umjerenu količinu visokokvalitetnih bjelančevina (izvor je izolat sojinih proteina), visoku razinu lako probavljivih ugljikohidrata (izvor je riža). Ova hrana sadrži 16% sirovih proteina.

Slično možete naći i u ponudi drugog proizvođača, a to je Hill's. Hrane sa smanjenim udjelom proteina su Hill's Canine z/d, l/d i k/d.

Preporučam Vam da se prije promjene hrane  prvo posavjetujete sa veterinarom koji liječi Vašeg psa.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr