Povratak

Hrana za othranu ptića

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
tanja_mutak1

 
Odgovara:
Tanja Krulc, dr. vet. med.,
Pet centar, Drvinje1, Zagreb 

P: Grdelinka mi ne želi hraniti mlade ptiće koji su se tek izlegli, zanima me ima li neka hrana za ručno hranjenje, te gdje bih to mogao naći za kupiti. Malo sam tražio po internetu i pročitao da je najbolja hrana Hand mix Orlux, ali nisam našao nigdje za kupiti.

Hvala, Marko


O: U ponudi Pet centra za othranu ptića imamo od Orluxa Gold patee mekanu hranu od jaja i meda. To je znanstveno formulirana vitaminizirana meka hrana za kanarince i egzote. Hrana od jaja uz dodatak 100 % prirodnog meda, odličan je poticaj za vrijeme mitarenja i rasta mladih ptića. Dodane dvije esencijalne aminokiseline, lizin i metionin vrhunski dodatak za svaku pticu. Hrana je spremna za izravnu upotrebu.

U nju se može još umiješati i tvrdo kuhano jaje, samljevena jabuka (bez kore i sredine) te dodati i crvi brašnari, koji se usitne ili samelju sa svime navedenim. Hrane se svaka dva sata.

Kasnije se dodaje ostala hrana, što je navedeno i u tekstovima objavljenim ovdje i ovdje.

O grdelinima općenito pisala je kolegica Zdravka Rumiha, dr. vet. med. ovdje.

U trenutnoj ponudi također imamo i sljedeće hrane:

Orlux Forti patee meku kondicijsku hranu za sve ptice meku hranu uz dodatak voća i prirodnog meda koje su odličan poticaj za vrijeme mitarenja i rasta mladih ptića uz dodane dvije esencijalne aminokiseline lizin i metionin.

Witte molen ima Eggfood red vlažnu hranu s jajima, dopunsku smjesu za sve ptice koje se hrane sjemenjem. Ptice je dobro prihvaćaju i probavljivost joj je brza. Sadrži važne sastojke za rast mladih ptica te za odrasle ptice za kondiciju za parenje i izmjenu perja. Daje se vlažna i može se pomiješati sa vodom, medom, voćem i sjemenjem za klijanje.

Isti proizvođač ima u ponudi i Witte molen Moist universal food vlažnu hranu dopunsku hranu za sve ptice koje se hrane kukcima i voćem. Upotreba je ista.

Sve su dobre za odhranu mladih ptica, jedino što Orlux forti patee ima još i voće, a Witte molen Universal ima i kukce pa su kompletnije.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr