Povratak

Vrsta gnijezda u kavezu za australske zebice

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
petra franko


Odgovara:
Petra Franko, dr. vet. med.,
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka 


P:
U pitanju je par zebica. Izgleda da je ženka oplođena, ili nam se čini, pošto joj je trbuh znatno porastao. Takodjer neće izlaziti iz kaveza kada ih pustamo da lete po stanu. Preko noći bude u gnjezdu sa mužjakom i on je prekrije svojim krilom. Primjetili smo da se ona zavlači u svoje perje, točcnije zavuče glavu kao da se sakriva te uopće ne obraća pažnju na druge. Kavez je mali te u njega ne stane gnijezdo zatvorenog tipa.  Kupili smo malo,otvorenog tipa. Da li bi to trebalo biti problem ili da kupimo veći kavez i u njega da stavimo tu kućicu/gnijezdo? Hvala GordanaZanima me da li je čudno ako šarplaninka ošteni samo jedno? Ne znam točno kad se oštenila? Da li je moguće da izađe još? Ivan

O: Dobro je da ste stavili ptičicama bilo kakvo gnijezdo, no međutim svakako bi se ptice osjećale sigurnije i naravno toplije da imaju gnijezdo zatvorenog tipa. Kao vrsta one u prirodi preferiraju raditi gnijezda u dupljama drveća gdje su zaštićene i one i mladi ptići od predatora. Životinjama koje držimo kao kućne ljubimce u zatočeništvu za vlastito zadovoljstvo trebalo bi barem omogućiti slične uvijete kao što ih imaju u prirodi jer se one tada najbolje osjećaju i tada ćete i Vi više uživati u njihovom pjevu, igri i društvu.
Moja preporuka je svakako ako ste u mogućnosti da omogućite veći prostor Vašim zebicama, a isto tako morate računati da ćete ako sve pođe po dobru imati i veći broj ptičica, od kojih svaka zahtjeva svoj prostor.  U dućanima Pet centra ima raznih veličina, boja i oblika gajbica za ptičice, sigurno ćete pronaći nešto po vašem ukusu, a također imamo i materijala za izgradnju gnijezda, i naravno samih gnijezda zatvorenog tipa, koje je Vašim ptičicama potrebno.
Evo nekoliko linkova na kojima možete saznati više o proizvodima: Kavezi, gnijezda

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr