Povratak

Leopard gekon - pravilna prehrana i dodaci prehrani

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragica_nemes


Odgovara:
Dragica Nemeš, dr. vet. med.,
Pet centar, Našička 144, Zagreb 

P: Imam leopard gekona. Na vašoj stranici sam vidjela da bi mu trebalo davati neke vitamine pa me zanima koje, tj. kako se zovu ti vitamini i gdje ih mogu naći? Kristina

O: Leopard gekon je mesojed, odnosno kukcojed. Hrani se crvima brašnarima, zoophobasima, žoharima, glistama, cvrčcima, skakavcima. Nemojte ga hraniti insketima iz okoline jer postoji mogućnost da su tretirani pesticidima i insekticidima.

Hrani dodajte pripravke kalcija i multivitamina, svakodnevno ako se radi o mladoj životinji ili svaki drugi dan ako se radi o odraslom gušteru.

Iz aktualne ponude Pet centra izdvajam Trixie Calcium – dodatak prehrani za gmazove, kalcij koji se umiješa u suhu hranu ili se prah rasprši po živoj hrani prije nego se ponudi ljubimcu.

U našoj ponudi također  možete pronaći i Hemolitan Pet – dodatak hrani za kućne životinje (pse, mačke, glodavce, ukrasne ptice, egzotične životinje), hematik koji objedinjuje vitamine i makroelemente koji sudjeluju u staničnom metabolizmu, prije svega pri nastajanju eritrocita i stanica koje se brzo dijele.  Dostupan je i Glicopan Pet – dodatak hrani za kućne životinje (pse, mačke, glodavce, ukrasne ptice, egzotične životinje) koji  sadrži lako razgradive aminokiseline, vitamine B kompleksa i glukozu. Doziranje je po kap u usta na dnevnoj osnovi u bolesnim stanjima ili 2-3 puta u tjednu u prevenciji.

Koristite samo jedan od preparata u primjeni.