Povratak

Upotreba preparata Tartavit

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan_vesovic

 
Odgovara:
Dragan Vešović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 


P:
Imam dvije žutouhe kornjače jedna je kupljena kod uzgajivaca a jedna u trgovini. Kornjača iz trgovine ima znatno slabiji oklop od one kupljene kod uzgajivača. To me jako zabrinulo te sam u vrlo maloj trgovini za kućne ljubimce na nagovor prodavača kupila TARTAVIT lijek za kornjače no kada sam došla doma i otvorila kutijicu u njoj nije bilo uputa pa me zanima da li se lijek smije utrljati na oklop te kako se koristi. Unaprijed hvala. Gabriela.


O: Tartavit preparat predstavlja nutritivni tekući suplement namijenjen kornjačama i malim reptilima. Sam proizvođač navodi da je njegova primjena inducirana kod različitih poremećaja vezanim uz rast jedinki, gubitka apetita, stresa ili različitih oblika anemija. Njegova kombinacija suplemenata se pokazala izrazito učinkovitom u ojačavanju imunološka sustava kornjača kao i malih terarijskih reptila te ubrzavanju kalcifikacije oklopa. Također, učinkovito se pokazala i u primjeni nakon hibernacije, gdje poboljšano i ubrzano re-aktivira vitalne funkcije te osigurava nesmetani rast i razvoj mladih reptila. Proizvođač navodi da se ovaj preparat primjenjuje tako da se s obzirom na tjelesnu težinu životinje daje 2-4 kapi dnevno na 5 gr hrane kroz 5-7 dana.

Kako mi dotični preparat ne posjedujemo u ponudi, savjetujem Vam da više o ovom preparatu saznate u trgovini gdje ste isti i nabavili.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr