Povratak

Zaštita od komaraca u prostoriji s nenatkrivenim akvaterijarijem s kornjačama / Raid i biološki proizvodi

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
silvija_havrle1

 
Odgovara:
Silvija Havrle Lovrić, dr. vet. med.,
Pet centar, Ulica kralja Petra Svačića 61, Osijek 

P: Zanima me mogu li korsiti tekućinu Raid protiv komaraca u prostoriji u kojoj je akvarij bez poklopca s kornjačama? Mogu li koristiti ikakve naljepnice ili slično protiv komaraca?

Hvala i lijep pozdrav, Sara


O: O Raidu te insekticidnim proizvodima općenito možete pročitati ovdje.

Raid tekućina se putem aparatića raspršuje u zraku u toj prostoriji, a tako može dospjeti u vodu akvaterarija. Pošto sadrži  insekticide koji su  toksični za ribe i vodozemce, možda je najbolje ne koristiti je u prostorijama gdje držite kornjače.

Za odbijanje komaraca u toj prostoriji preporučam Vam da koristite biološke proizvode na bazi prirodnih ulja te postavite mrežice na prozore.

Što se tiče bioloških proizvoda, u trgovinama Pet centra možete pronaći sljedeće: Orme naturali Natural spray Indoor protection i Dr.Ch.Hinterbuchnerov Pet soft spray. Indoor protection spray je zaštitni sprej za prostor na bazi neemovog ulja, esencijalnih ulja mente i limuna i služi za prskanje po namještaju, biljkama, tepisima, prozorima i dr. Petsoft  sadrži vodenu otopinu prirodnih ulja i njihovih derivata te služi za održavanje higijene prostora i tijela toplokrvnih životinja. Primjenjuje se protiv buha, ušiju, stjenica, krpelja, grinja, muha, komaraca i sl.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti u našim trgovinama.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr