PDA

View Full Version : Njemački oštrodlaki ptičar


Tessi
06.09.2009., 12:08
Bok svima! Želim otvoriti novu temu o Njemačkim oštrodalkim ptičarima(NOP). Pozivam Sve ljubitelje NOP da napišu nešto o toj divnoj pasmini!!!!:lol::skok:

Pozdrav!:yikes:

Paula
06.09.2009., 12:16
Ovo je 'Pet chat', tu se ne stavljaju teme o pasminama pasa. Ovo je općenit dio gdje se razgovara o bilo čemu, a životinjske vrste (psi, mačke, ribe, ptice, glodavci) imaju svoje forume.

Premještam ti temu pod 'Pse'--> 'Pasmine, uzgoj i izložbe'.

Također većina korisnika koji otvore temu o određenoj pasmini prvo napišu nešto o njoj, osnovne karakteristike, stave koju sliku, tako da drugi koji ne znaju pasminu mogu sudjelovati u razgovoru.

Pozdrav

Tessi
06.09.2009., 14:39
Dobro sorry nisam znala prvi sam put ovdje ali hvala što si mi rekla!Jel i ti imaš NOP? Sad ću napisati nešto o toj pasmini.

pozz

Tessi
06.09.2009., 14:48
Njemački oštrodlčaki ptičar ili poenter je razvijen kao reakcija na specijalizirane sportske pse, kombinacijom francuskog grifona,pudlpoentera,kratkodlakog poentera...
Ovaj svenamjenski vodeni imkopneni istjerivač,poenter i retriver.Prvi put je priznat u Njemačkoj 1870 g. Oštrodalki ptičar je prekrasan obiteljski pa, ali i marljiv radnik. Displazija kukai laktova poznata su nasljedna bolest, no pažljivomselekcijom se ti problemi izbjegavaju.

Hanna
06.09.2009., 17:43
Ako mogu i ja bih ponešto napisala (copy-paste) o ovoj pasmini pošto je Tessi stavila jako malo teksta i 0 slika.


Matična zemlja: Njemačka.

Podrijetlo: Oštrodlaki ptičar je nastao prvih godina dvadesetog stoljeća križanjem kratkodlakog ptičara grifona, pointera, goniča i erdelskog terijera. Njemački Drahthaar klub upisuje samo šest najboljih štenaca u leglu kako bi se kvaliteta ove pasmina održala na najvišoj razini.

Opis: Visina; mužjaka od 60 do 65 cm; ženke od 58 do 62 cm. Gubica je široka, duga, snažna; zubalo škarasto, snažno; usnice nisu ovješene; oči tamne, bistre; uši srednje veličine, ovješene; vrat vitak i snažan; prsni koš širok i dubok; leđa kratka; rep umjereno prikraćen; dlaka oštra, tvrda; obrve i brada čupave; boja dlake od tamne do srednje smeđe u svim nijansama.

Narav: Dobar, živahan, snažan. Vrlo privržen gospodaru, ljubomoran na druge pse.

Držanje: Od svojih je predaka preuzeo najbolje osobine, odličan njuh, sigurnost u stajanju, živu inteligenciju, harmoničnost linija. Uz tog psa lovac će uvijek biti zadovoljan.


Taj je ptičar plemenitog izgleda. Djeluje pozorno i odlučno. Nešto duža, oštra i gusta dlaka dobro mu štiti tijelo. Skladno kretanje izražava moć. Mužjak ima dužu, jaču i širu njušku nego ženka. Oči moraju biti jasne, čim tamnije. Uši su srednje velike i široko postavljene. Srednje visoko postavljen rep je kupiran. Koža je bez nabora. Dlaka je oštra, priljubljena i gusta. Gornja dlaka je duga od 2 do 4 cm, poddlaka je gusta. Boje- tamno smeđa do srednje smeđa, može biti i svijetla sa smeđim oznakama i pjegama. Visina - od 60 do 67 cm, težina - od 25 do 30 kg. Doživi veliku starost.

Njemački oštrodlaki ptičar je najbrojniji među ptičarima, a po mišljenju vlasnika i najupotrebljiviji. Taj svestrani pas plod je osamdesetogodišnje pažljive selekcije. Nastao je od najboljih kratkodlakih i dugodlakih ptičara. Duga, gusta dlaka štiti ga od ozljeda, do kojih može doći u lovu,pa i od lošeg vremena.

Iako je dlaka duža, dobro su vidljive anatomske karakteristike psa. To je inteligentan pas s odličnim pamćenjem, nešto prije sazrije od drugih pasmina. Jednostavno ga je odgojiti, nije nametljiv. Nije osvetnik. Bolje se razumije s djecom nego s drugim psima. Dobar je čuvar. Može živjeti vani, u psetarnici ili u kući.

Moramo voditi računa da ima izvanredno razvijen lovački nagon. Prirodno je zdrav i otporan. Njemačkog oštrodlakog ptičara jako cijene i hrvatski lovci, koji pažljivo nadgledaju uzgoj i osiguravaju kvalitetu na europskoj razini.


http://www.mekesapice.hr/pasmine/njemacki%20ostrodlaki%20pticar.jpg
http://www.westminsterkennelclub.org/breedinformation/sporting/images/gerwire.jpg

Tessi
06.09.2009., 18:48
Oprosti ali ja to nisam s interneta skinula nego sam ono što sama znam napisala ali to nije sve znam ja još puno više ali nemam vremena cijeli dan pisati postove!!!! Slike još nisam stavila nisam stigla...

Hanna
06.09.2009., 19:38
Ja sam samo nadodala i nadam se da se ne ljutiš.
I da, skinula sam s interneta kao i mnogi drugi korisnici ali sam lijepo u zagradi napisala copy-paste.

*Katy*
06.09.2009., 19:51
Dobro sorry nisam znala prvi sam put ovdje ali hvala što si mi rekla!Jel i ti imaš NOP? Sad ću napisati nešto o toj pasmini.

pozz

Ne,nema.
Da ti ja odgovorim posto znam,ima gordon setera!
A kako si zakljucila da ima NOP?

Paula
06.09.2009., 20:15
P.S.I. ti je lijepo napisala da ja imam gordon setera no oni spadaju u istu kategoriju pasa (ptičari) pa pretpostavljam da znam osobine NOP. :)

Meni su inače ptičarske pasmine predivne, izgledom zaustavljaju dah, a narav im je izuzetno pitoma i druželjubiva. Jedino taj lovački nagon, no to nije nikakav problem. Osim ako nemate pticu ili glodavca za kućnog ljubimca jer teško da će se taj nagon te pasmine odgojem moći promjeniti.

Kad sam na izložbama gledala NOP primjetila sam da su jako poslušni i da gotovo žive za gazdu. To mi se sviđa, očito da se jako vežu uz ljude i mogu biti pravi kućni ljubimci.

Eto, toliko od mene.:hihihi:

Tessi
07.09.2009., 14:53
Imaš jako lijepog psa i ptičari su stvarno predivni psi i što mi je najbolje što se mogu bez problema držati u stanu ili u kući. Trebaju puno kretanja a i psihički se moraju "izmoriti" da bi bili skroz mirni. Recimo moja NOP-ka je u dvorištu kao raketa i stalno bi se igrala a kad dođe u kuću onda je kao bubica ,odmah legne na svoje mjesto i spava satima. Imaš pravo oni stavrno ko da žive samo za svog čovjeka stalno bi bili uz svoju obitelj pa ja mislim da su oni 100% bolji obiteljski psi nego što su to one male pasmine npr. maltezer, yorki, westi...

Hanna
07.09.2009., 21:13
Meni su ptičari isto jako dragi i lijepi psi.

mislim da su oni 100% bolji obiteljski psi nego što su to one male pasmine npr. maltezer, yorki, westi...

S ovime se ne bih složila jer onaj tko ima maltezera ili nekog drugog psa tvrdit će drugačije.
I predpostavaljam da kad bi ga i ti imala isto bi rekla kako su oni najbolji kućni psi.

Paula
08.09.2009., 10:36
Hanna, ne bi rekla da je Tessi u krivu, lovački psi su puno poslušniji i privrženiji obitelji nego male pasmine, tj. one koje su nabrojane. Ima više razloga. Pogledaj samo bilo koji kvalitetan opis pasmine npr. pekinezera, piše da je tvrdoglav, svojeglav, njih se dosta teško uči osnovne naredbe poslušnosti (sjedni, dođi, uz nogu) nego lovačke pasmine. Razlog tome je jednostavan: ti mali psi su uzgajani da budu kućni psi, a ne da slušaju, i odkako se uzgajaju rijetko se uče bilo čemu i ljudi su ih dobrano razmazili, smatraju da su premali (velika graška!) da bi se odgajali jer su 'uvijek' slatki i mucasti, te su tako dobili te karakteristike. S druge strane, lovački psi su uzgajani da sudjeluju s ljudima u nekoj aktivnosti (lov, rad), njima je urođeno da slušaju svoju obitelj i vole to raditi. Ti psi će uvijek radije odabrati poslušati vlasnika nego provesti svoju volju.

Dakako, u svakoj pasmini ima iznimaka, pa se može naći vrlo odgojen malteuzer i neodgojen ptičar, no ako pričamo o njihovim osobinama kao pasmine, tako je kako sam napisala.

Tessi, ne slažem se da lovačkim psima treba određena doza fizičke i psihičke aktivnosti. To ovisi od psa do psa, nekima treba stvarno puno trčanja, a nekima ne. Moja Gea je takva, ima dana kad joj se stalno igra, trči, luduje, a ima dana kad bi samo ležala. To je stvarno individualno.

Paula
08.09.2009., 10:41
S ovime se ne bih složila jer onaj tko ima maltezera ili nekog drugog psa tvrdit će drugačije.
I predpostavaljam da kad bi ga i ti imala isto bi rekla kako su oni najbolji kućni psi.

Male pasmine su možda zbog veličine prihvatljive obiteljima, ali ja ih recimo ne bi nikad imala jer su mi draži psi s kojima se igram kad god i koji vole aktivnosti. Kojeg god malog psa (izuzev terijera) sam upoznala, oni nisu bili za igru 99% vremena. Zamisli ovu situaciju: imaš obitelj s djecom, i žele psa. Sigurno će gledati nekog aktivnijeg, da se igra s djecom, da trči, da ga mogu šetati i da sluša. Bitno je imati psa koji sluša da se ne dogodi nešto loše, kao što imamo primjera iz novina i vijesti. Ja takvoj obitelji ne bi preporučila malu nervoznu čivavu ili maltezera. Radije dalmatinera, bernardinca, chow-chow, buldog, bilo kojeg ptičara.

Ne govorim protiv malih pasa, lijepi su i dragi, ali kad je riječ o obiteljskim psima s puno ukućana, oni nisu prvi izbor.

No, ne skrećimo s teme, a tema su njemački oštrodlaki ptičar. Tessi, daj stavi koju slikicu svoje ljubimice.:blush:

Hanna
08.09.2009., 11:07
Pogledaj samo bilo koji kvalitetan opis pasmine npr. pekinezera, piše da je tvrdoglav, svojeglav, njih se dosta teško uči osnovne naredbe poslušnosti (sjedni, dođi, uz nogu) nego lovačke pasmine.
Ja sam imala čistokrvnog pekija i bio je jako poslušan. Brzo je učio i nije bio jako tvrdoglav. Obožavao se naganjati sa mnom po dvorištu i igrati se...
I nisam rekla da osobno mislim da je maltezer bolji kućni pas od nekog ptičara jer sve ovisi od jedinke do jednike već sam rekla kako se vlasnik koji ima maltezera najvjerojatnije nebi složio s tom tvrdnjom.

Stvarno smo skrenuli s teme (ispričavam se) pa da se vratimo na nju.Tessi, daj stavi koju slikicu svoje ljubimice
Da, Tessi stavi par slikica da ju vidimo. :flowers:

Tessi
08.09.2009., 14:55
E Hanna nemoj se ljutiti nisam te htjela povrijediti ali koliko sam ja imala iskustva imala sam i terijere i svakakve male pasmine ali ni jedan od njih nije bio toliko privržen svojoj obitelji kao sada naša Tessi. Ona je jednostavno prekrasna i uvijek bi si ponovno kupila takvog psa!!!! e ajd mi napišite kako se stavljaju slike nisam još imala vremena to skontat! Pozz...

*Katy*
08.09.2009., 15:17
http://www.pet-centar.hr/forum/showthread.php?t=280

Nadam se da sam ti pomogla,ako imas pitanja pitaj!

Hanna
08.09.2009., 19:27
E Hanna nemoj se ljutiti nisam te htjela povrijediti ali koliko sam ja imala iskustva imala sam i terijere i svakakve male pasmine ali ni jedan od njih nije bio toliko privržen svojoj obitelji kao sada naša Tessi. Ona je jednostavno prekrasna i uvijek bi si ponovno kupila takvog psa!!!! e ajd mi napišite kako se stavljaju slike nisam još imala vremena to skontat! Pozz...

Ma nitko mene nije naljutio ili povrijedio... :hihihi:
Osobno se slažem da su ptičari iznimno dragi psi, ali rekla sam da se vlasnik maltezera (a ja nisam njegov vlasnik) nebi (najvjerojatnije) složio s onom tvrdnjom jer će gotovo svaki vlasnik najviše hvaliti svog psa.

P.S. Čekamo slikice! :flowers:

*Katy*
08.09.2009., 20:46
Ja sam joj napisala sta da pogleda,razumece valjda!

Tessi
09.09.2009., 18:52
2926
Evo nešt sam stavila ali neznam dal se vidi slika...

Tessi
09.09.2009., 18:55
2927
Evo još malo... Šta ak mi se napuni ona memorija?

Hanna
09.09.2009., 19:07
Jako je lijepa. :blush:

Paula
09.09.2009., 19:46
Baš ti je elegantna i bistra pesica, vidi se da je mala pametna glavica. Koliko je stara? Imaš li ju za uzgoj, lov ili za ljubimca? Napiši još nešto o njoj.

P.S. Imaš privatnu poruku.

Tessi
09.09.2009., 20:15
U 12.02.2010 će imati dvije godine . Ja mislim da na ovim slikama još nije napunila 1.g. Ona ide s tatom u lov ali je i naravno kućni ljubimac , što se tiče uzgoja bojim se ako ćemo imati leglo da nećemo moći prodat štence pošto već jako puno lovaca ima ovu vrstu. Ali ako nekoga zanima slobodno se javite pa ćemo viditi koliko će interesenata biti, ako ih bude dosta onda ćemo imati leglo a ako ne već znate. Ali će prvo morati položiti ispit prirođenih osobina(ipo)pa izložbu ekstertijera,na RTG slikanje kukova itd... Stavim još neke slike ak nađem.
I da, hvala na pohvalama !!

Paula
10.09.2009., 16:44
Draga Tessi, nemoj tako razmišljati. Imati potomke svog ljubimca (bio on muško ili žensko) je jedno predivno iskustvo, ja sam ih imala nekoliko. Nemoj se bojati da nećeš moći naći obitelj za sve psiće. Nemoj također gledati na to kao 'prodaju' (meni je osobno to okrutan naziv) nego gledaj na to da će ti psići nekoga usrećiti kao tebe tvoja pesica. Možete ih recimo početi prodati, a ako ostane koji, pokloni. Svakodnevno se udomljuju razni štenci mješanci koji su predivni, pa nema razloga da ti ne uspiješ.

Ja sam svoju Geu dala sterilizirati prvesntveno zbog njenog zrdavlja i kvalitete života (iamš tu temu pod 'Veterinari' pa neću ići opširno) i jer mislim da nije dobro da ima samo leglo-dva u životu. No ako tvoja kuja položi sve te ispite i ima štence, ne boj se da će se naći osobe koje će ih htjeti, danas ima sve više ptičara koji se uzimaju kao ljubimci.

Ajde nam napiši nešto o ljepotici, kakva je u lovu, da li ju učite još neke stvari (za zabavu), ima li pseće prijatelje... I da, gdje ste ju nabavili? Rijetko sam vidla tako skladnog i lijepog NOP.

Tessi
11.09.2009., 21:13
E, sorry što vam nisam ništa pisala ali sam tek sada došla kući ali sam jučer napisala sve o Tessi ali mi se izbrisalo zbog nekog virusa!!!:-(
Sutra ću vam opet nešto napisati. I još uvijek pozivam sve ljubitelje ptičara neka posjete ovu temu!
Pozdrav svima!

Tessi
12.09.2009., 21:12
Tessi obožava ići u lov i stvarno je dobra a kad markira onda sam toliko ponosna na nju jer onda stane baš onako kao kad gledate na televiziji lovačke pse, nešto fenomenalno!
jako je pametna i jako voli učiti nove stvari.Nju smo kupili u Bizovcu( Možda ste čuli za bizovačke toplice u slavoniji)za 1000kn,sa rodovnicom.Mislim da je cijena nepravedna što se tiče lovačkih pasa jer su jako jeftini ali zato jako kvalitetni.Ja mislim da bi svakako trebali biti malo skuplji naravno ne tolko kao što su maltezeri ....

Pozdrav svima i molim da se još netko pridruži ovoj temi!:hahaha:

Tessi
17.09.2009., 09:54
Pozdrav svima!
Danas mi se dogodilo nešto strašno! Pošto danas ne moram ići u školu odlučila sam da ću napraviti jednu dugu šetnju sa psima. Sve je bilo dobro dok se nije pojavila jedna mačka!:angry2:
Kad je moja Tessi primjetila mačku odmah je potrčala za njom i samo je markirala, ali kad je to primjetio i moj mješananc a on apsolutno ne podnosi mačke, napao je mačku a ona ga je dobro izgrebla a Tessi kako bi obranila mješanca( blacky) uzela je mačku za vrat i protesla ju i gotovo...:cray:J asam vrištala tolko sam bila ljuta na pse a toliko mi je žao mačke da još uvijek plačem.:angry2::cray:Šta da sada radim?:tuzan:

Tessi
19.12.2009., 08:55
Evo mene.
Dugo već nismo pričali o ptičarima.
Tessi je sada postala još pametnija i zrelija.
što se tiče lova stvarno je odlična samo što ne želi baš aportirati fazane.Razlog tome je fazansko perje,naime kada uhvati fazana i kada ga počne nositi tati na pola puta stane ispljune fazana i onda pljuje fazansko perje ko nespašena.:doh:
To stvarno izgleda jako smješno ali mislim da joj se to uopće ne sviđa.:thmbdn:
Jel mi može možda netko pomoći?
Recimo kada je kod kuće onda aportira krila od fazana i onda joj to uopće ne smeta.
Uopće se ne boji divljači samo što joj užasno smeta to perje.
Unaprijed hvala!

Tessi
19.12.2009., 08:56
Uskoro će slijediti nove sličice moje ljubimice.

Tessi
10.02.2010., 17:18
Evo da vam se malo javim...
Tessi ce u petak (12.2)imati 2 godine.:yahoo:
A 27.2 na ispit prirodenih osobina i nakon toga nadam se na dosta izlozbi.Samo ne znam dali ju sada mogu poceti voditi ili sam to trebala vec od malena?
Na ljeto ocekoujemo i (mozda)prvo leglo u koliko nademo odgovarajuceg muzjaka.
Ako nekoga zanima stene neka se slobodna javi moze i preko privatne poste.
Uskoro nove slikice!
Pozdrav!

DoG loVeR
12.02.2010., 13:26
Uvijek mi je drago čuti da ima ljudi koji nisu zaboravili da su ptičari lovački psi i da je lov dio njih.Jako pohvalno što Tessi nije samo kućni ljubimac i što iskorištavate njen potencijal,to je odlično.:coolthumb:Na žalost sve više ljudi lovačke pasmine uzimaju isključivo kao ljubimce,nije ni čudo kada su prekrasne naravi,ali ja mislim da bi lovačke pasmine ipak trebale imati drukčije uvjete od ostalih kućnih ljubimaca,ako ih već ne vode u lov,onda barem da ih vode u šume i polja,jer tada su najsretniji,za takvo okruženje su i stvoreni.Neka se sada ne uvrijede oni koji pričare drže kao ljubimce,uopće ne sumnjam da su i oni sretni,ali ipak su to lovački psi,pa samim time zahtijevaju malo drugačiji tretman.

Ovo sa fazanima je jako smiješno,ali ne treba vas to zabrinjavati,mlada je još,riješit će se to vježbom,što više vježbe i s vremenom će se naviknuti na perje;)

Možeš ju slobodno voditi na izložbe,nisi ništa propustila;)LJudi vode štence na izložbe najviše zbog toga da se oni priviknu što prije na takvu atmosferu,jer držanje i ponašanje psa u ringu se isto ocjenjuje i ako je pas opušten i veseli,to poboljšava ocjenu,pa vlasnici zato vole pse odmalena privikavati,ali Tessi će se sigurno prilagoditi,ako ćete raditi s njom:)

Tessi
13.02.2010., 15:54
Hvala Doglover!
I ja mislim da je bolje lovackog psa koristiti i za lov za sto su ubiti i uzgajani,a ne samo za kucnog ljubimca.
Nasa Tessi obozava ici u lov ali kada tata nema vremena ili ako se ne ide u lov na pernatu divljac onda ja odem malo s njom do jezera pa tamo ima svakakvih mirisa pa joj je to vec uzivancija.
Ili joj hranu sakrijem po dvoristu pa onda mora traziti tako da tada upotrebljava nos.Stvarno je bitno da se lovacki psi dobro izmore jer su onda bas zadovoljni a i puno mirniji.
Drago mi je sto jos nismo nista propustili sto se tice izlozbi ali s Tessi svaki dan treniram trcanje u krug i stav pa ako ju ja drzim u stavu onda zovem tatu da joj pregleda zube da se navikne na to jer joj se to prije uopce nije svidjalo.
Imam jos jedno pitanje mi smo u KD Beli Manastir a ispit prirodjenih osobina organizira KD Osijek.Dali mi mozemo otic na taj IPO koji organizira KD Osijek?

DoG loVeR
13.02.2010., 23:11
Ili joj hranu sakrijem po dvoristu pa onda mora traziti tako da tada upotrebljava nos.Stvarno je bitno da se lovacki psi dobro izmore jer su onda bas zadovoljni a i puno mirniji.

Istina slažem se,puno su zadovoljniji ako imaju ovakve aktivnosti.Ja se tako igram sa svojom retrivericom,oni su doduše aporteri,ali isto tako lovački psi kojima je velika uživancija koristiti njuh,moja obožava po polju tražiti miševe i krtice:DJednom mi je iz potoka donijela mrtvog štakora i to mi je bilo baš drago,jer sam vidjela koliko je bila sretna,naravno da ga je odmah pustila,jer tko zna kakve boleštine može dobiti(potok nije čist baš)i izbjegavam njeno ulaženje u taj potoko koliko je god moguće,ali neki put popustim kada vidim kako me gleda i čeka da li smije ući ili ne:)

Ovo za uzgojnu dozvolu stvarno ne znam,nazovi kinološki savez pa ih pitaj,sigurno će ti znati reći.

Tessi
21.03.2010., 14:41
Evo da vam se malo pohvalim...Moja draga Tessi je danas položila Ispit prrođenih osobina i bila je najbolja među 20-ak pasa i jedina dobila ocjenu eksterijera odličan(5)!!!
Tako sam ponosna na nju...:in_love::give_heart_2:

DoG loVeR
21.03.2010., 18:38
Super,čestitamo,to je stvarno velika stvar i imaš stvarno razloga biti ponosna na nju,svaka čast!:worthy:

Ako ikada mislite imati štence s njom,mislim da će oni biti jako cijenjeni kao lovački psi,budući da im je mama izvrstan lovački pas:give_heart_2:

Tessi
21.03.2010., 19:29
Da,da...Već su nas danas pitali hoćemo li ju dati pariti.Pa vidjet ćemo možda za koju godinicu,ipak je ona još uvijek naša mala bebica.:give_heart_2::blush:

Tessi
26.04.2010., 16:31
Evo par novih slikica:3825

3826

3827

Tessi
26.04.2010., 16:34
I još:
3829
nakon kupanja:3830

Tessi
26.09.2010., 16:37
Evo da malo osvježimo Tessin topic.
Tek sam sada našla slikicu s izložbe:
http://img710.imageshack.us/img710/3056/picture081k.jpg (http://img710.imageshack.us/i/picture081k.jpg/)

Dobila je ocjenu odličan(5)iako su se svi čudili da nije dobila CAC ali dobro.Još smo mi i dobro prošli,Tessin uzgajivač je sa svojim psom na CAC-u u Đakovu osvojio B.O.B dok je na specijalki bio diskvalificiran!Al otom potom,sve u svemu izložba je bila katastrofa ,a o sudcu da ni ne pričamo.Sve je išlo po teoriji daj mi pare dat ću ti titulu, barem u našoj skupini.:angry2:

No,dobro još uvijek pozivam sve ljubitelje oštrodlakih njemaca da se pridruže ovoj temi jer ih je na ovom forumu definitivno premalo!

Pozdrav!

Tessi
26.09.2010., 17:10
Vježbanje stava:
http://img580.imageshack.us/img580/7231/tessineslike2.jpg (http://img580.imageshack.us/i/tessineslike2.jpg/)

http://img228.imageshack.us/img228/1158/tessineslike.jpg (http://img228.imageshack.us/i/tessineslike.jpg/)

Uf,ovdje sigurno ima nečega:
http://img687.imageshack.us/img687/4066/tessineslike3.jpg (http://img687.imageshack.us/i/tessineslike3.jpg/)

<3

ZekalicaXD
29.09.2010., 11:20
Predivni psi :) Frendičina pesica ima nešto ptičara (vidi se po jakim prsima) pa su joj neki debili tvrdili da je debela... -__-
Sad se zdebljala i trbuščić se vidi pa se uopće više ne može ocjeniti da ima nešto ptičarsko...

Tessi
05.11.2010., 17:05
Pošto je za malo više od mjesec dana Božić,evo jedne slike da malo zagrijemo "štimung":pleasantry: :

http://img560.imageshack.us/img560/1258/1001195.jpg (http://img560.imageshack.us/i/1001195.jpg/)

Pozdrav šalju "mučena":pleasantry:Tessi i njezina gazdarica i gnjavatorica Viviane!

*Katy*
05.11.2010., 17:25
Predivna je!Sve pohvale vlasnici.:)

Tessi
06.11.2010., 11:15
Hvala,Katy!

Tessi
27.12.2010., 15:10
Ovako smo mi proveli Božić:

http://img815.imageshack.us/img815/2428/1001419.jpg (http://img815.imageshack.us/i/1001419.jpg/)

http://img801.imageshack.us/img801/3547/1001418e.jpg (http://img801.imageshack.us/i/1001418e.jpg/)

http://img697.imageshack.us/img697/7771/1001420k.jpg (http://img697.imageshack.us/i/1001420k.jpg/)

A ovo su slikice iz današnje šetnje,brrrr:

http://img841.imageshack.us/img841/9522/1001430t.jpg (http://img841.imageshack.us/i/1001430t.jpg/)

http://img153.imageshack.us/img153/4786/1001432s.jpg (http://img153.imageshack.us/i/1001432s.jpg/)

Tessi
27.12.2010., 15:13
Nastavak:
http://img810.imageshack.us/img810/4411/1001433q.jpg (http://img810.imageshack.us/i/1001433q.jpg/)

http://img816.imageshack.us/img816/4751/1001436.jpg (http://img816.imageshack.us/i/1001436.jpg/)

Ovo je pointerica iz susjedstva,Lora.

Lijepi pozdrav šaljemo Tessi i ja!

Tessi
29.12.2010., 15:05
http://img703.imageshack.us/img703/2906/1001438s.jpg (http://img703.imageshack.us/i/1001438s.jpg/)
<3

:in_love:

bety&medo
29.12.2010., 18:17
Prekrasna pasmina,po meni najbolji lovacki pas i jedna od sve rijedih pasmina kojoj nisu njezine prirodne osobine ugusene.

Tessi
07.01.2011., 14:42
Tessine nove slike možete pogledati na mom facebook profilu:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001454128490&sk=photos
;)

zeko
28.02.2011., 16:49
Draga Tessi,jako te podržavam i dijelim tvoju ljubav prema ovim psima...ovo mi je najdraža pasmina i mogu potvrditi da su ovi psi jako inteligentni i druzeljubivi.prijatelji su djece i jako su zaigrani.kao lovacki psi jako se puno koriste,a mogu se drzati i kao kucni,pa i sportski psi.vezani su za svoje vlasnike a ne daju se svima u ruke.ovo je savrsen pas za izlozbu i jako je predan svom poslu...:zivjeli:
imam jednog NOP-a starog 7 godina i jos je jako zaigran i odlican je lovac.moj otac ima 3 lovacka psa,2 trobojna gonica i NOP-a ...jako puno znam o psima i ako zelis,pitaj me nesto o ovoj pasmini i ja ako nesto ne budem znala nadam se da cu se moci posavjetovati s tobom...imam iskustva sa mnostvom pasmina i sa puno razlicitih vrsta zivotinja...moj NOP se zove po pedigreu Dil,ima odlicno polozene sve testove i omiljen je u lovu.odlican je lovac kao i svi psi njegove vrste.ja ga cesto setam i vise je moj "sportski" pas nego lovacki:derisive:
nadam se da ces staviti jos puuuuno slika svoje ljubimice i veliki pozdrav i puno pusa :give_heart_2:

zeko
28.02.2011., 16:51
Prekrasna pasmina,po meni najbolji lovacki pas i jedna od sve rijedih pasmina kojoj nisu njezine prirodne osobine ugusene.

:flowers: potpisujem

Tessi
05.07.2011., 22:01
Evo da se javimo nakon zaista dugo vremena...
Zeko hvala na lijepim riječima.
I dalje sam zaljubljena preko ušiju u ovu pasminu i ne namjeravam se udaljiti od lovačkih pasa.Planiram uvesti oštrodlaku kuju,ali o tom potom...Tessi je super,sada je stara već 3 i pol godine i stalno luduje i lovi ptičice.Bili smo 28.5. na CAC Sl.Brod gdje je Tessi bila odličan ,a na Junior handlingu smo osvojile 3. mjesto.Dobila je potpuno pravednu i korektnu opisnu ocjenu i sudac me potvrdio u tom da ju ne dam na parenje.Znači neće biti beba.

Evo slika da ju vidite malo:

http://img833.imageshack.us/img833/6351/1001883s.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/833/1001883s.jpg/)

http://img19.imageshack.us/img19/5639/tessineslike006.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/19/tessineslike006.jpg/)

http://img62.imageshack.us/img62/5567/picture182w.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/picture182w.jpg/)


I jedna umjetnička za kraj:

http://img813.imageshack.us/img813/3371/tessineslike008.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/813/tessineslike008.jpg/)

Pozdrav od mene i Tessi! :derisive:

MisMeggy
08.07.2011., 12:31
Lijepa je Tessi, ja moram prozati da nisam baš ljubitelj lovačkih pasa, ali su lijepi