I ja volim te dve rase.Ipak sam više vezana za labradore.Ne znam zašto.Ali tako je.I jedan i drugi pas su ti dobri porodični psi.Zavisi od tebe koji ćeš uzeti.Ali ako već tražiš pomoć bolje je da ti kažem šta treba da se radi kod labradora.Mislim,nisam toliko dobra u poznavanju zlatnih retrivera.A neko ti može reći nešto o zlatnim retriverima,i onda ti proceni koji ti više odgovara.

Mislim da je tako najbolje.
Labrador retriver je porodični pas.On voli šetnje.I trebalo bi da ga šetaš svaki dan,da bi imao normalan broj kilograma.

Nije agresivan,ne ujeda.Voli decu.Ne smetaju mu drugi psi(barem ja tako mislim,iz poznavanja te rase,iako je nisam imala).Voli loptice.hahaha To je za njih normalno!Vole da plivaju,potrebne su im aktivnosti.Takođe,mnogo vole da se igraju.To nije pas za lanac.Kao ni bilo koji drugi pas.Problem koji se javlja kod njih je displazija kukova.To je najčešći problem kod njih i ostalih većih rasa.Sigurno znaš da ima raznih boja ove rase:crna,braon,žuta(ima i bela,ne potpuno),boja lisice.
Dobro treniran, labrador je jedan od najodgovornijih, najposlušnijih i najtalentovanijih rasa na svetu.To sam našla na Vikipediji.
Evo još nešto što sam tamo našla:Veoma su društveni, nežni, pametni, snažni i dobre narav.
I labradori se generalno smatraju za dobre čovekove prijatelje svih starosnih doba (uključujući visok nivo tolerancije i strpljenja za decu),i to ih čini odličnim radnim psima. Ovi psi su veoma lojalni i odlični su za malu decu.