Dragi Forumaši,
nisam sigurna je li ova tema na pravom mjestu, ali sam uvjerena da ovakva čudna tema još ne postoji. Naime, riječ je o punoglavcima...
Zapravo, donijela sam kući nekoliko punoglavaca (oko desetak) i smjestila ih u akvarij napunjen barskom vodom, u kojoj su punoglavci prije boravili. Dakle, nadam se da je netko imao posla s nečim sličnim i da će mi moći pomoći.
1. Čime hraniti punoglavce (neki predlažu hranu za ribe ili kornjače, a ukoliko je moguće hraniti ih s hranom za kornjače, ja bih to veoma htjela jer imam malenu kornjačicu Emily, neki mi pak preporučaju i biljne planktone (kao najprirodniji izvor hrane), pa što mislite o tome)?
2. Kako urediti njihov akvarij (u ovo doba znam da moraju imati čim više barske vode, koja može biti na umjerenoj (sobnoj) temperaturi)? Da možda dodam neke biljke, npr. alge, vodene leće...
3. Koliko često moram mijenjati barsku vodu? Mislim da je najbolje čim rjeđe, a vi?
Hvala, to bi bilo sve za sada. Ukoliko nekoga detaljnije zanimaju ova prekrasna bića, neka mi se javi. Znam i ja ponešto, više stručno nego iz prakse, pa ću vas ovako pitati nekoliko pitanja. Čekam vaš brz odgovor. Hvala unaprijed, The Bubba.