Povratak

Bijela sluz na tijelu ribica u jezercu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
martina k


Odgovara:
Martina Kuzmanić, dr. med. vet.
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: Imamo u vanjskom akvariju više vrsta ribica i nekoliko riječnih, mislim da se zovu babuške. Na jednoj babuški se pojavila nakupina bijele sluzi duž hrpta, tj.od glave do repa na gornjoj strani ribe. Kako bi se to trebalo tretirati ako znate? Hvala na odgovoru, Ivana

O: Vezano uz Vaš upit, kako ste naveli da ribe držite u vanjskom akvariju, pretpostavljamo da se radi o uobičajenom jezercu, stoga naši akvaristi  predlažu sljedeće. Moguće da se radi o ozljedi kože (infekciji) ili kožnim parazitima, ali zbog sluzi koju ste primjetili infekcija je prisutna. U Pet centru možete nabaviti JBL Fura Pond, 24 tablete za 3000 od 4200 litara vode, ovisno o jačini infekcije. Aktivna tvar vrlo brzo prodire u tijelo ribe, jedna tableta dovoljna je za 125 litare vode. Nifupirinol djeluje na bakterije koje su najčešće pojavljuju kao uzročnik infekcija kod riba u jezeru.

Kako biste bi povećali otpornost ili imunost riba u proljeće, akvaristi predlažu da istodobno dodate u vodu JBL AccliPond koji je bogat vitaminima i ekstraktima bilja za pojačavanje imunosustava i smanjuju pojavu bolesti kod ostalih riba u jezeru.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju su Vam i izravno naši iskusni akvaristi u Pet centar dućanima.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr