Povratak

Prehrana mladih betta (boraca)

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
vladokordic-web1

 
Odgovara:
Vladimir Kordić, d.i.a.,
 Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 

P: Imam male betta borce stare 10 dana. Do sada sam ih hranila pripremljenom infusoriom. Prije oko dva dana pokušala sam napraviti Serinu artemiju koja je kupljena kod vas, no nije mi uspjela. Zanima me da li je dovoljno da ih i dalje hranim infusoriom ili da ih hranim nekom drugom hranom?

Unaprijed hvala, Lea


O: Betta splendens spade u mesojede.  Na tržištu postoji nekoliko hrana koje su  deklarirane (isključivo) kao hrana za npr. Tetra Betta, a rado će pojesti tubifexe, bloodwormse, smrznutu hranu (poput smrznute artemije, krvavih crvića...) itd.

Bette možete hraniti i s malo povrća (oljušteni grašak, ali obzirom da su po prirodi mesojedi s biljnom hranom treba biti oprezan (ponuditi primjerice svakih desetak dana). Za mlade bette, u prvim tjednima života, najbolja je svježe pripremljena artemija.

Prva dva – tri dana nakon mrijesta mlađ se hrani infuzorijem, nakon čega je potrebno početi dohranu sa svježe pripremljenom artemijom. Mlađ bi rebalo hraniti artemijom do dobi od oko dva mjeseca nakon čega možete postepeno prijeći na hranu za odrasle bette.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr