Povratak

Caniverm tablete - primjena

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan vesovic


Odgovara:
Dragan Vešović, dr. med. vet.
Pet centar, Av. V. Holjevca 62 (Supernova), Zagreb

P: Danas sam dobio od vašeg veterinara tabletice protiv glista kod mačka te mi je rekao da jedna tableta ide na mačku od 10kg. Također mi je rekao koliko dugo mu trebam davati tablete, ali sam zaboravio. Dobio sam dvije tabletice pa me zanima trebam li mu dati obje tabletice po komadić svaki dan ili je drugačija procedura? Unaprijed hvala. Lp, Gabriel

O: Caniverm tablete su namijenjene tretiranju pasa, mačaka i drugih mesojeda protiv unutarnjih parazita. Djelatne tvari su febendazol, pirantel i prazikvantel. Primjena  Caniverm tableta je indicirana za dehelmintizaciju pasa, mačaka i drugih mesojeda od sljedećih vrsta oblića i trakavica:
- crijevni oblići: Toxocara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum  i Trichuris vulpis;
- trakavice: Echinococcus granulosus (trakavica pasja mala), Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia multiceps  i dr. vrste Taenia te Mesocestoides spp.
    
Caniverm tablete ne djeluju na jajašca trakavica te izmet treba 1. i 2. dan nakon dehelmintizacije neškodljivo uklanjati (zakopati ili spaliti).

Caniverm tablete se primjenjuju na način da se doza prilagođava tjelesnoj težini ljubimca. Tako, ako je Vaš ljubimac težak 2,5 kg, daje mu se odjedanput 1/4 tablete. Ako je težak 5 kg, daje se pola tablete odjedanput. U slučaju da ljubimac ima unutrašnje parazite (vidi se u stolici), postupak se ponavlja za 14 dana. U slučaju da je primjena u preventivne svrhe, dostatno je postupak jedanput primijeniti te se isto ponavlja svakih 3-4 mjeseca, odnosno po potrebi i češće (prisustvo unutarnjih parazita).

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr