Povratak

Ima li mačić povišenu temperaturu? | Promjena ponašanja i važnost kliničkog pregleda

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
no image


Odgovara:
Antea Klobučar, dr. med. vet.
Pet centar, Martinkovac 131 (Marti centar), Rijeka

P: Imam malu macu staru oko 4 tjedna i ima lagano povišenu temperaturu, slabo jede, puno pije vode i stalno spava. Kućna je maca, ne izlazi van. Inače je živahan i voli se igrati, ali zadnja 2 do 3 dana niti se igra niti je živahan. Molim vas da mi date nekakvu informaciju, o čemu bi mogla biti riječ? Prije 2 tjedna sam mu dala 2 puta po pola tabletice protiv parazita, po uputama veterinara. Hvala. Jadranka

O: S obzirom na to da niste naveli vrijednost mjerenja, nažalost ne mogu znati je li temperatura uistinu povišena ili nije. Ukoliko vrijednost ne prelazi 39,5°C, ne smatra se povišenom.

Bez kliničkog pregleda i potrebne dijagnostike nije moguće utvrditi o čemu je riječ. Navedeni simptomi nisu specifični, odnosno takvi simptomi se javljaju kod niza bolesti, od primarno infektivnih bolesti preko gastrointestinalnih i metaboličkih bolesti različite etiologije. U svakom slučaju preporučam odlazak veterinaru koji će obaviti klinički pregled i potrebne pretrage i ustanoviti o kojoj se patologiji radi.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr