Povratak

Kašasta (meka) stolica mačića

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
no image


Odgovara:
Neven Šegota, dr. med. vet.
Pet centar, Bože Gumpca 32, Pula

P: Udomili smo malog mačića i primjetili smo da ima kašastu stolicu. Star je otprilike koji dan više od 4 tjedna, dajemo mu mačje mljeko CANINA, a i u početku smo mu davali CATIVIA s probioticima. Napominjem da od prvog dana sam jede Royal Canin krutu hranu za male mace i sam pije, tj. liže napravljeno mlijeko. U biti nas zanima do kojeg tjedna starosti ima mekanu, tj. kašastu stolicu i da li ga za sada pravilno hranimo? Od prvog dana udomljenja, nađen je na ulici i pregledan kod veterinara, dobio je tabletu protiv parazita. Težio je 300 g, a poslije tjedan dana hranjenja (prije opisanog) dobio je na težini 50 g. Njegova stolica je tamne boje i nije proljevasta samo je mekana. Unaprijed zahvaljujem, Miroslav

O: Sve je u redu. Prema Vašim riječima, mačić ima apetit, pije, dobiva na težini i dobrog je općeg stanja. Hranite ga dobro. Uzrok kašaste stolice je najvjerojatnije zbog crijevne mikroflore koja se još nije do kraja formirala u mladih životinja. Kašasta stolica će trajati oko 10-ak dana. Ako se stanje pogorša, odvedite ga u veterinarsku ambulantu.

Predlažem Vam da još uz suhu hranu dajete meku hranu iz vrećica, a mlijeko za mačiće polako isključite. I još mu možete dati Immunoboost pastu.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr