Povratak

Mačić koji je tek prohodao nespretno drži nogu i slabiji je od braće iz istog legla

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Gabrijela Gaurina 2018


Odgovara:
Gabrijela Gaurina, dr. med. vet.
Pet centar, Put Mostina 8 (Dujmovača), Split

P: Mačić ima 15 dana. Noga kao da mu visi. Ne naslanja se još na tu nogu. Je li to normalno? Drugo mače je malo veće i puno čvršće. Merjem

O: Kod malih mačića koji su netom progledali i prohodali očekivano je da su isprva malo nespretni i da im  nožice klecaju dok pokušavaju istraživati okolinu samostalno.To ne bi trebalo trajati više od tjedan dana jer im se motorika brzo razvija što  se više kreću. Lagano zabacivanje  stražnjih nožica  prema van je učestalo kod malih mačića.

Isto tako, u jednom leglu je vrlo česta pojava da se neki od mačića razvije prije jer je agilniji i borbeniji te ima bolji apetit. No, to se s vremenom pomalo izjednači.

Ako  po ponašanju mačića smatrate da je ipak preslab i da puno zaostaje, savjetujem da mu u prehranu dodate Imunoboost pastu s vitaminima, probioticima i imunoglobulinima za bolju otpornost i metabolizam. Ukoliko bi nožica i dalje bila slaba i klecala, bilo bi dobro da  mače odvedete u ambulantu kako bi se detaljno ispitalo stanje lookomotornog sustava.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr