Povratak

Mačić kontinuirano ima proljev

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ljvu 2013


Odgovara:
Ljiljana Vrhovac Uzur, univ. mag. med. vet.
Pet centar, Našička 144, Zagreb

P: Maca ima 6 mj. i zadnjih najmanje mjesec i po ima proljev. Vodili smo je veterinaru, davali su nam probiotik da joj dajemo, neki prašak smeđi da pije, čišćena je od parazita, jede samo bobe za mačiće i zadnja dva puta kad smo je odveli veterinar joj je dao joj neku injekciju i rekao da će nakon toga proći; i bude u redu dva dana i onda opet isto. Ja sam joj aktivni ugalj davala nije stalo. Razigrana je, jede kad god joj stavimo u zdjelicu. Nema nikakvih promjena na njoj, samo proljev. Da li možete da mi pomognete? Nives

O: Bilo bi dobro uzeti uzorak stolice i poslati ga na anlizu (bakteriološku i parazitološku). Tako će se postaviti točna dijagnoza i moći će se provesti ciljana terapija.

Preporučujem Vam da mačića hranite gastrointestinal programima za mlade mace koji će uvelike pomoći bez obzira na uzrok. Bilo bi dobro da macu hranite ovakvim programom bar 2 tjedna. U ponudi Pet centra su ovakvi medicinski programi hrane u konzervi Royal Canin VD Gastrointestinal KITTEN mousse i u suhom obliku Royal Canin VHN Gastrointestinal KITTEN.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr