Povratak

Gubitak apetita i promjena ponašanja miša nakon odsutnosti vlasnika

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
JelenaPejic


Odgovara:
Jelena Pejić, dr. med. vet.,
Pet centar, Našička 144, Zagreb 

P: U pitanju je bijeli miš koji je jako smršavio u 2 tjedna dok mene nije bilo ne jede, povučen je, traži moju prisutnost. Ne znam što da radim. Molim za pomoć! Helena

O: S obzirom na opisano, kod Vašeg ljubimca se vjerovatno radi o depresiji uzrokovanoj stresom. Savjetovala bih Vam svakako da provodite što više vremena s njim, igrate se  i nudite mu hranu  i vodu češće. Postoji i mogućnost da se u Vašem odsustvu moglo desiti nešto što je uzrokovalo problem fizičke prirode. Stoga, uz navedeno je bitno pratiti i na koji način ljubimac obavlja nuždu. Ako ne defecira normalno  i stolica nije uredna, postoji mogućnost da se radi o probavnom problemu. Naravno,  predlažem da posjetite Vašeg veterinara kako bi se obavio klinički pregled i isključila mogućnost nekog oboljenja  fizičke prirode te pravovremeno započelo liječenje ako je potrebno.

Bilo bi dobro dati ljubimcu mješavinu multivitamina u vodu, kako bi mu se vratio apetit i kako bi nadoknadio ono što je izgubio u protekla 2 tjedna, primjerice DIAFARM Vitaminski sirup za kuniće i glodavce.

Ako Vaš ljubimac pokazuje znakove da probava ne funkcionira, savjetujem primjenu DIAFRAM Digest balance kapi za glodavce kod probavnih poremetnji.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr