Povratak

Zamorčiću ispao zub

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan vesovic


Odgovara:
Dragan Vešović, dr. med. vet.
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Što napraviti ako je zamorcu ispao zub? Monika

O: Poprilično teško mi je odgovoriti na Vaše pitanje. Naime, sve ovisi o tome koji zub je ispao, iz kojeg razloga i na koji način to može utjecati na normalno uzimanje i usitnjavanje hrane. Upravo ovo zadnje je bitno za održavanje i zadržavanje optimalna zdravlja ljubimca. Pravilno uzimanje hrane i njeno usitnjavanje predstavlja početak probave. Također, služi i u skraćivanju zubića. Ako se iz bilo kojeg razloga uzimanje i usitnjavanje hrane naruši, postoji predispozicija da dođe do određenih zdravstvenih poremećaja kao i narušavanja općeg zdravlja ljubimca.
 
Stoga, odvedite svojeg ljubimca veterinaru. Isti će pregledati ljubimca te utvrditi njegov/njen zdravstveni status kao i utjecaj ispalog zuba na njega. U skladu s time, odredit će na koji način je eventualno moguće najprikladnije pomoći ljubimcu kao i odgovoriti Vam na sva pitanja vezana uz zdravlje ljubimca.
 
Više o važnosti zubića kod zamoraca možete saznati u odgovoru kolegice Dragice Nemeš, dr.med.vet. naslovljenom Zubi kod zamorčića.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr