Povratak

Bayer Profender spot-on za mačke

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragica_nemes


Odgovara:
Dragica Nemeš, dr. vet. med.,
Pet centar, Drvinje 1, Zagreb 

P: Imam macu staru dvije godine, nikada nije izašla iz stana. Kao malenu redovno sam je čistila tableticama protiv parazita, što je sada nemoguća misija. Poslije, kako je narasla, davala sam joj Advocat za koji sam čula da ne djeluje za sve vrste parazita. Zanima me je li Profender dovoljan za tretiranje ili su ipak jače i bolje tabletice? Ukoliko Profender zadovoljava, molim vas da mi još kažete koliko često se treba tretirati. Koliko ja kao laik mogu utvrditi, nema parazita, ali preventivno volim tretirati (za svaki slučaj).
Maca ima cca 4-4,5 kg.
Hvala, A. M.

O: Profender (Bayer) spot-on za mačke je bistra, žutosmeđa otopina koja dolazi u nekoliko oblika (ovisno o veličini mačke) te se koristi u dehelmintizaciji mačaka. Ovaj preparat sadrži djelatne tvari emodepsid i prazikvantel u određenim koncentracijama posebno prilagođenim ovisno o tjelesnim težinama ljubimaca (za male mačke, srednje velike mačke, velike mačke).

Upotreba ovog preparata je inducirana u svrhu dehelmintizacije protiv oblića (nematoda): Toxocara cati, Toxascaris leonina, Ancylostoma tubaeforme i trakavica (cestoda): Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis, Echinococcus multiocularis Primjenjuie se jednokratno i samo izvana. Na temelju tjelesne težine koriste se i određene doze Profendera (3 oblika pakovanja).

Potrebno ga je koristiti u maca koje iz nekog razloga ne žele pojesti tabletu ili je povrate.

Preporučuje se dehelmentirati mace svaka 3 mjeseca ili kad se utvrdi da je životinja invadirana parazitima.Tablete imaju prednost prvenstveno po tome što su vremenski nešto brže.

Profender za srednje mace do 5 kg je primjeren za Vašu macu i suzbijat će obliće i trakavicu.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr