Povratak

Kupanje mace

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Martina Kuzmanić, dr.vet.med.,
Pet centar Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: U pet centru sam vidjela razne šampone za mačke koji se koriste s vodom i bez. Znam da mačke ne vole kupanje, ali moj mačak ima oko mjesec dana rep sav prljav, ali ne na površini nego ispod, a to si nemože sam oprati pa me zanima koji bi šampon bio za njega. Hvala,
Tina

O: Mace nisu nimalo ljubitelji kupanja i šamponiranja,vrlo rijetke u tome uživaju zahvaljujući svojim strpljivim i upornim vlasnicima koji su to "trenirali" s njima još dok su bili mačići.

U Pet centru možete naći razne preparate za mokro ili suho kupanje kao što su: Dermilen, Cat it Essentials, Gimpet šampon za dugodlake i kratkodlake mačke, Gimpet suhi šampon, Bea suhi šampon i drugi.

Upitno je zašto Vaš mačak ima zaprljani rep "ne na površini nego ispod", je li uzrok meki izmet, da li ste ga tretirali protiv kožnih nametnika - ako jeste kada ste to zadnji put uradili, da li mačak izlazi van stana te možda sudjeluje u "mačjim tučama " ili ga je netko udario a rana se inficirala i izazvala upalu kože na području repa?

Za početak bilo bi dobro da posjetite Vašeg veterinara koji će temeljitim pregledom utvrditi o čemu se radi i odrediti pravovaljanu terapiju i naknadnu upotrebu odgovarajučeg šampona. I dalje Vas upozoravamo da je kupanje mace ponekad vrlo težak i naporan zadatak i ako to niste do sada radili bilo bi poželjno da to obavite u kozmetičkom salonu za kućne ljubimce, kako biste i sebi i maci koliko je moguće reducirali stres.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr