Povratak

Preparati za obnovu hrskavice / Primjena Happy Dog Arthrofit preparata

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan_vesovic

 
Odgovara:
Dragan Vešović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 


P:
Imam mačku koja ima probleme sa zglobovima. Zanima me da li smijem mački dati preparat namjenjen za pse, konkretno, radi se o proizvodu Happy Dog ArthroFit. Hvala. Jelena


O:
Happy Dog Arthrofit je preparat obogaćen glukozamin glikanom (GAG) i kolagenom koji se koristi u svrhu prevencija kao i potpora pri liječenju bolesti lokomotorna sustava, bolesti vezanih uz hrskavice, zglobove, zglobne čahure, tetive, ligamente. U sastavu ovog preparata nalazi se velika količina glukozaminglikana dobivenog iz zelenousnih novozelandskih školjki. Proizvođač ovog preparata navodi da je on namijenjen i prilagođen za primjenu kod aktivnih pasa te velikih pasmina pasa. Iz tog razloga, savjetujem Vam da za svojeg ljubimca - mačku ipak nabavite neki od preparata namijenjenih za njih. Naime, sam glukozamin za pse kao takav nije štetan za mačke, odnosno samo bi ga se trebalo dozirati prema tjelesnoj težini ljubimca. Međutim, problem se pojavljuje najčešće u vezi s ostalim "ne-aktivnim" sastojcima koje proizvođači najčešće dodaju i na takav način ili "pojačavaju" ili dodatno "oplemenjuju" preparat.



U svakom slučaju, savjetujem Vam da se obratite i proizvođaču ili prodajnom mjestu gdje ste i kupili navedeni preparat te od istih dobijete informaciju da li je sigurno taj preparat koristiti i kod mačaka.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr