Povratak

Putovanje s mačkom i pripravci za umanjivanje stresa

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Odgovara:
Zdravka Rumiha, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam mačka starog 3 godine i prošli tjedan mu je rađen test krvi i utvrđeno je da je FIV pozitivan. Interesira me šta preporučujete da mu dajem za jačanje imuniteta. Također, uskoro idemo na daleki put avionom pa se plašim da će mu stres od putovanja srušiti imunitet. Što predlažete? Unaprijed hvala, Ana

O: O jačanju imuniteta u FIV pozitivnih mačaka pisala sam ovdje.

Kako bi se umanjio stres putovanja u Vašeg ljubimca, u prehranu mu možete dodati preparate koji su namijenjeni  umirivanju  i  smanjivanju  mučnine  prilikom

putovanja: Kalm Aid (NutriScience) te Diacalm (Diafarm) tablete. Tablete se daju pola sata do sat vremena prije puta, a kako je duljina djelovanja individualna, doza se može ponoviti po potrebi. 

U našoj ponudi je i "Canina" Petvital program Bachovih cvjetnih tema iz kojeg bih preporučila globule (kuglice) koje u kućnih ljubimaca umanjuju osjećaj straha. Globule sadrže cvjetnu mješavinu, a životinjama se daju u hrani ili se otope u malo vode i dodaju vodi za piće u zdjelicu.

Kao još jedan prirodan pristup rješenju ovog problema preporučam Vam "Ceva" Feliway spray. Ovaj novi proizvod ima svojstva mačjeg facijalnog feromona, a koristi se u svim situacijama kada je potrebno mačku prisnije povezati s okloinom. Mačke svakodnevno, trljanjem lica, vlastitim facijalnim feromonima obilježavaju različite površine čime one za njih postaju prepoznatljive, bliske i ugodne. Tako se Feliway, između ostalog, koristi za umirenje mačaka u transportu. Nanosi se na unutarnju površinu košare ili se rasprši u samom prevoznom sredstvu i to prije nego što mačka uđe u vozilo.

Svi navedeni pripravci u stalnoj su ponudi ljekarni Pet centra, a za dodatan savjet možete se obratiti veterinarima Pet centra.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr