Povratak

Sterilizirani mačak odbija hranu iz vrećice: prednosti prebacivanja na suhu hranu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
petra franko


Odgovara:
Petra Franko, dr. vet. med.,
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka 

P: Imam steriliziranog macka starog godinu dana. Do sada je jeo suhu hranu za sterilizirane macke mijesanu sa suhom obicnom hranom, te takoder hranu u vrećicama. U posljednje vrijeme odbija jesti hranu u vrećicama te me zanimalo smijem li ga u potpunosti prebaciti na suhu hranu za sterilizirane mačke (Royal Canin) ili moram kombinirati sa hranom u vrećicama? Janja

O: Vaš mačak nikako nije iznimka u mačjem svijetu. Vrlo se često kod maca događa da su izbirljive pa da odbijaju nakon nekog vremena jesti neki oblik hrane ili suhu ili mokru. Nemojte se uopće zabrinjavati i slobodno ga prebacite na suhu hranu kompletno. Royal canin je svakako izvrsna potpuna hrana za sterilizirane mačke, svakako preporučam verziju Royal canin neutered young male, koju u našim dućanima možete pronaći u pakiranjima od 400g, 1.5kg te 3.5kg. To je potpuna hrana za kastirane mlade mužjake koja svojom formulom sa umjerenom razinom škroba pomaže u održavanju tjelesne težine koje je veoma važno u steriliziranih maca. Naravno da ćete svojoj maci ponuditi uvijek i svježu vodu kao konstantno dostupnu.
Velika prednost hranjenja samo suhom hranom je i manje nakupljanje zubnog plaka i nastanka kamenca, tako da će sa grickanjem granulica i dentalna higijena Vašeg mačora biti osigurana.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr