Povratak

Stronghold ampula - sigurnosne mjere za primjenu i kontakt s ljubimcem nakon primjene ampule

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragica_nemes


Odgovara:
Dragica Nemeš, dr. vet. med.,
Pet centar, Našička 144, Zagreb 

P: Kupila sam Strongold ampulu za mladu mačku da je riješim buha i šugaraca. Pročitala sam na jednoj stranici da bi se trebalo izbjegavati spavanje i pretjerani konakt sa životinjom barem 3 dana nakon aplikacije ampule pa me zanima postoji li ikakva opasnost za mene jer je mačka uglavnom u mojoj sobi i noću mi spava u krevetu? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Lijep pozdrav, Tena

O: Sigurnosne mjere za osobe koje primjenjuju Stronghold na svojim ljubimcima jesu da se tijekom aplikacije sredstva ne smije jesti, piti ni pušiti.

Nakon aplikacije ruke treba oprati vodom i sapunom. Treba izbjegavati izravan dodir s tretiranom mačkom samo dok se mjesto aplikacije ne osuši. Posebno treba spriječiti kontakt djece i tretiranog ljubimcama najmanje 30 minuta po završetku tretmana ili dok se to područje ne osuši.

Osobe s osjetljivom kožom ili ako je poznato da su preosjetljive na veterinarsko-medicinski pripravak ovog tipa moraju oprezno rukovati s preparatom. Selemarin, koji je djelatna tvar Strongholda, nakon aplikacije se na kožu transdermalno resorbira i sustavno raspodjeljuje te sporo eliminira.

Iz svega navedenog moguće je zaključiti da je kontakt s ljubimcem potrebno smanjiti jedino u fazi dok je mjesto aplikacije vlažno, stoga što je na tom mjestu i koncentracija djelatne tvari visoka. Nakon što se mjesto osušilo i tvar resorbirala u kožu, nema opasnosti za vlasnika.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr