Povratak

Verminex kapi i zaštita od krpelja

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
sonja vojnovic joomla


Odgovara:
Sonja Vojnović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 

P: Budući da primjećujem dosta veliku navalu krpelja, želim što bolje zaštititi svoje mace. Na jednom mačku sam primijenila Frontline Combo prije otprilike mjesec dana (03.05.), no zadnjih dana primijećujem da se krpelji opet hvataju na njega i ne otpadaju, nego je jedan prilično narastao. Ostale sam skinula dok su bili mali. Zanima me, mogu li primijeniti Petvital Verminex kapi odmah  ili i za njih ima kakav rok u kojem se ne smiju primjenjivati, ako je prije toga već bilo primjenjeno neko sredstvo. Znam da za Frontline treba proći minimalno mjesec dana prije ponovne primjene. Puno hvala na odgovoru! Valentina

O: Verminex kapi su potpuno neotrovna zaštita protiv nametnika. Ne sadrže toksične insekticide i druge štetne tvari pa se mogu primjenjivati za zaštitu pasa, mačaka, ptica, glodavaca i ostalih kućnih ljubimaca od vanjskih nametnika. Kapi su načinjene od prirodnih sastojaka (oktanska i dekanska kiselina - zasićene masne kiseline iz kokosovog ulja) i bezopasne su za djecu i mlade životinje. Nametnici ne mogu postati otporni na Verminex, a njegova primjena je vrlo jednostavna.

Kapi se nanose jednom tjedno, a ako životinju perete šamponom, treba ponoviti primjenu. Ukoliko životinja svakodnevno ide na plivanje Verminex treba nanositi svaki dan.

Psima i mačkama kapi se nanose na kožu od tjemena do repa svaka 3 cm, a kod većih pasmina još 2-3 kapi na prepone i na noge. Vrlo rijetko dolazi do alergijskih reakcija na preparat, a ne smije se nanositi na svježe rane, oči i sluznice.

Budući da ste već pronašli krpelja na mački, svakako je trebate zaštititi, a za to možete već sada upotrijebiti Verminex kapi koje možete kombinirati s Petvital Bio - Insekt Shockerom, biološkim višenamjenskim proizvodom za zaštitu prostora i svih kućnih ljubimaca od vanjskih nametnika.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr